منو
logo2

دعاوی حقوقی

اولین موضوعی که هر فرد برای شروع و طرح دعوا با آن مواجه می شود این است که مسئله‌ای که قصد پیگیری آن را دارد، دارای چه عنوانی باشد و جزء کدام یک از دعاوی است تا دادگاه صلاحیت‌دار را برای اقامه نمودن دعوا خود تشخیص دهد. وکیل حقوقی می‌گوید یکی از اقسام دعاوی در قانون ، دعاوی حقوقی می‌باشد که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت.

اولین موضوعی که هر فرد برای شروع و طرح دعوا با آن مواجه می شود این است که مسئله‌ای که قصد پیگیری آن را دارد، دارای چه عنوانی باشد و جزء کدام یک از دعاوی است تا دادگاه صلاحیت‌دار را برای اقامه نمودن دعوا خود تشخیص دهد. وکیل حقوقی می‌گوید یکی از اقسام دعاوی در قانون ، دعاوی حقوقی می‌باشد که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت.

دعاوی حقوقی چیست؟

دعاوی حقوقی به به منظور احقاق حق تضییع شده و جبران خسارت ناشی از نقض این حقوق می‌باشد که به دنبال آن افراد برای گرفتن حق خود به دادگاه حقوقی مراجعه می‌نمایند. وکیل حقوقی پاکدشت همچنین ادامه می‌دهد دعاوی حقوقی به دو دسته دعاوی حقوقی راجع به اموال و دعاوی حقوقی راجع به اشخاص تقسیم می‌شوند. وکیل ورامین اشاره می‌کند مصادیق مباحث جهت طرح دعاوی حقوقی را می‌توان بدین شرح عنوان نمود:

دعاوی حقوقی خانواده: ازدواج ، طلاق ، نفقه ، مهریه و..

دعاوی حقوقی مربوط به عقود و قراردادها: خرید و فروش ، رهن ، اجاره و..

دعاوی حقوقی راجع به اشخاص: اهلیت ، ارث ، وصیت ، اداره اموال فضولی و..

دعاوی حقوقی

وکیل حقوقی بومهن در یک موسسه حقوقی معتبر بیان می‌کند با توجه به پیچیدگی موضوعات حقوقی و گستردگی قوانین و مقررات در زمینه‌های مختلف، بدیهی است تا با کمک گرفتن از بهترین وکیل ملارد و و‌کیل ملکی رودهن سبب جلوگیری از طولانی شدن روند پرونده و صرف هزینه فراوان گردد.

تفاوت دعاوی حقوقی و کیفری  

دعوی در معنایی که در قانون مورد اشاره قرار گرفته است انواع مختلفی دارد. بهترین وکیل فیروزکوه بیان می‌کند دعاوی در یک بخش بندی کلی به دو نوع دعاوی حقوقی و دعاوی کیفری تقسیم می‌گردد. وکیل در رباط کریم می‌گوید اشخاص حقیقی یا حقوقی که به دنبال طرح دعاوی حقوقی در دادگاه‌ها می‌باشند، باید قبل از هر اقدامی با بهره‌گیری از مشاوره‌های تخصصی وکیل حقوقی شهرری، تفاوت دعاوی حقوقی و کیفری بودن موضوع دعوا را تشخیص داده و سپس طبق آن، اقدامات قانونی لازم را به انجام رسانند.

در حقیقت هدف از طرح دعاوی حقوقی در محاکم دادگستری جبران خسارت و دستیابی به حقوق تضییع شده افراد می‌باشد اما این در حالی است که اقامه دعاوی کیفری و طرح شکایت در دادگاه‌های کیفری به منظور کشف جرم و تعقیب متهم می‌باشد.

از دیگر تفاوت‌های دعاوی حقوقی و دعاوی کیفری می‌توان به مرجع رسیدگی به دعوی اشاره نمود؛ با این توضیح که در دعاوی حقوقی پرونده حقوقی جهت رسیدگی و صدور رای به صورت مستقیم به دادگاه ارسال می‌شود اما در دعاوی کیفری ابتدا در محل دادسرا طرح شکایت انجام می‌گیرد و پس از تکمیل تحقیقات مقدماتی، پرونده جهت رسیدگی به دادگاه کیفری فرستاده می‌شود.

همچنین می‌توان به تفاوت هزینه دادرسی در دعاوی حقوقی و دعاوی کیفری نیز اشاره کرد. وکیل حقوقی دماوند می‌گوید بدین صورت که در دعاوی کیفری اصولا هزینه دادرسی مبلغی ثابت است در حالی که در دعاوی حقوقی ، هزینه دادرسی به نسبت خواسته قابل تغییر است.

در دعاوی حقوقی تنها شخصی که ذی‌نفع در دعوی است می‌تواند دادخواست دهد اما در دعاوی کیفری چنین مقرره‌ای وجود ندارد و حتی دادستان نیز به عنوان مدعی‌العموم می‌تواند نسبت به طرح دعاوی  کیفری اقدام نماید.

طرفین دعوی در دعاوی حقوقی خواهان و خوانده نامیده می‌شوند ولی در دعاوی کیفری شاکی و مشتکی عنه به عنوان طرفین دعوای کیفری نقش ایفا می‌کنند.

با توجه به پیچیدگی های خاصی که در مقررات مربوط به دعاوی حقوقی وجود دارد همواره توصیه می‌شود تا افراد در هنگام رویارویی با موضوعات حقوقی از بهترین وکیل حقوقی در موسسه حقوقی زعفری رحقی مشاوره حقوقی تخصصی دریافت نمایند.

دعاوی حقوقی

انواع دعاوی حقوقی

همانطور که گفته شد دعوای حقوقی دعوایی است که از اختلافات افراد در روابط مالی و معاملاتی و روابط غیر مالی مانند موضوعات خانوادگی نشات می گیرد. وکیل شهرقدس بیان می‌کند در ادامه به برخی از انواع دعاوی حقوقی خواهیم پرداخت

دعاوی حقوقی ناشی از قرارداد مانند تنظیم قرارداد، تفسیر قرارداد، مشاوره در خصوص قرارداد و طرح دعاوی مرتبط با انواع عقود و قراردادها

دعاوی ملکی و دعاوی حقوقی راجع به املاک مانند تخلیه ید، خلع ید، رفع تصرف عدوانی، تفکیک، افراز، تقسیم و سایر دعاوی ملکی

دعاوی حقوقی ناشی از اجاره اماکن تجاری مانند تخلیه تجاری، تجویز انتقال منافع، مطالبه سرقفلی و حق کسب و پیشه

دعاوی خانوادگی و به تعبیر عام دعاوی حقوقی در صلاحیت دادگاه خانواده

شما می‌توانید با استفاده از شماره‌های موجود در سایت موسسه حقوقی زعفری رحقی از خدمات وکالتی و مشاوره حقوقی تخصصی وکیل حقوقی ، وکیل ملکی و وکیل طلاق با تجربه بهره‌مند گردید.

دعاوی حقوقی شورای حل اختلاف

دعاوی حقوقی از دیرباز تا کنون یکی از پر تراکم ترین دعاوی بوده است که از سوی افراد طرح شده است. وکیل کیفری پردیس بیان می‌کند مسائلی که در این حوزه قرار می گیرد به قدری وسیع است که هر کس در زندگی خود لااقل یکبار با مشکل حقوقی مواجه شده و ناچارا به یکی از دادگاه‌های حقوقی مراجعه نموده است.

شورای حل اختلاف به منظور از میان برداشتن تشریفات و کاهش هزینه های دادرسی نسبت به دیگر مراجع قضایی به وجود آمده است. وکیل شمیرانات ادامه می‌دهد طرح دعاوی حقوقی در شورای حل اختلاف با درخواست کتبی یا شفاهی به عمل می‌آید؛ درخواست از طریق سامانه خدمات الکترونیک قضایی به دفتر شورا فرستاده می‌شود. وکیل در بهارستان می‌گوید پس از ثبت دادخواست بایستی هزینه دادرسی پرداخت شود. وکیل حقوقی شهرری از یک موسسه حقوقی معتبر ادامه می‌دهد هزینه دادرسی در دعاوی غیرمالی معادل هزینه دادرسی در محاکم دادگستری و در دعاوی مالی معادل پنج ‌درصد (5%) آن می‌باشد.

نحوه رسیدگی دعاوی حقوقی شورای حل اختلاف تابع مقرراتی است که قانون تعیین نموده است. وکیل خوب شریف آباد می‌گوید به عنوان مثال برای رسیدگی به دعاوی حقوقی شورای حل اختلاف حضور تمام اعضای اصلی ضروری است و در صورت غیبت اعضای اصلی، عضو علی‌ البدل جایگزین آن می‌شود. وکیل طلاق اسلامشهر ادامه می‌دهد تعداد اعضای اصلی سه نفر و اعضای علی البدل دو نفر می‌باشند که تصمیم گیری با رای اکثریت انجام می‌پذیرد. بهترین وکیل ملارد همچنین بیان می‌کند طرفین دعاوی حقوقی و وکلای آنان نیز می‌توانند در جریان رسیدگی حضور یابند.

دعاوی حقوقی

نتیجه رسیدگی دعاوی حقوقی شورای حل اختلاف به دو صورت می‌باشد؛ یا شورا مبادرت به صدور گزارش اصلاحی می‌نماید و یا اینکه اقدام به صدور رای می‌کند. وکیل در قیامدشت اشاره می‌کند هدف از صدور گزارش اصلاحی صلح و سازش میان طرفین دعاوی حقوقی شورای حل اختلاف می‌باشد. وکیل ملکی پاکدشت می‌گوید گزارش اصلاحی غیر قابل اعتراض و تجدید نظر خواهی است و به عبارت دیگر قطعی خواهد بود. وکیل خوب شهریار از یک موسسه حقوقی معتبر بیان می‌کند آراء صادره از شورای حل اختلاف مانند دیگر مراجع قضایی لازم الاجرا می‌باشد. وکیل ملکی پاکدشت همچنین می‌گوید این آراء قابل اعتراض هستند اما قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور نمی‌باشند.

اگر چنانچه برای آگاهی بیشتر در خصوص دعاوی حقوقی شورای حل اختلاف نیاز به وکیل حقوقی آگاه و با تجربه دارید می توانید از وکیل حقوقی در موسسه حقوقی زعفری رحقی کمک بگیرید.

نتیجه‌گیری

دعوایی که ناشی از اختلاف فرد بر سر حقوق و تعهداتش با فرد دیگری باشد را می توان دعوای حقوقی نام گذاری کرد. وکیل حقوقی در موسسه حقوقی زعفری رحقی اشاره می‌کند دعاوی حقوقی در دادگاه عمومی حقوقی اقامه می‌شوند. وکیل ملکی شمیرانات ادامه می‌دهد طرح دعاوی حقوقی با تقدیم دادخواست انجام می‌گیرد ‌و غالب آرای صادره از دادگاه بدوی قابل تجدید نظر در دادگاه تجدید نظر استان می‌باشد. وکیل طلاق پردیس همچنین می‌گوید ویژگی مشترک تمامی دعاوی حقوقی این است که در رسیدگی به آن‌ها تشریفات آیین دادرسی مدنی رعایت می‌گردد. در بالا به بررسی مختصری از دعاوی حقوقی و مصادیق آن پرداختیم.

نویسنده: محمدصادق محمدی ارجمند، دانشجوی حقوق دانشگاه فردوسی مشهد

قبل از ورود به هر دعوای حقوقی حتما با وکیل حقوقی متخصص مشورت کنید و بدون ارزیابی ادله و مدارک وارد دعوا نشوید. موضوعات حقوقی بسیار تخصصی و پیچیده است و یک اشتباه کوچک می تواند خسارت های زیادی را متوجه شما کند.

مؤسسه حقوقی زعفری متشکل از مجموعه ای از وکلای حرفه ای دادگستری آماده ارائه مشاوره بیشتر درباره این موضوع به شما است.

دعاوی حقوقی

همه حقوق این سایت برای موسسه حقوقی «زعفری رحقی»محفوظ است.