منو
logo2

وکالت طلاق

طبق قانون و شرع، حق طلاق مختص مرد است و زن تحت شرایطی می‌تواند از دادگاه تقاضای طلاق کند. اما در مواردی زوجین با یکدیگر توافق می‌کنند که زن نیز از این حق بهره‌مند باشد، به عبارتی مرد در ضمن عقد نکاح به زن وکالت طلاق می‌دهد تا هر زمان که بخواهد خود را مطلقه نماید. وکالت طلاق دارای شرایط و اوصافی است که در این مقاله قصد داریم به آن بپردازیم

طبق قانون و شرع، حق طلاق مختص مرد است و زن تحت شرایطی می‌تواند از دادگاه تقاضای طلاق کند. اما در مواردی زوجین با یکدیگر توافق می‌کنند که زن نیز از این حق بهره‌مند باشد، به عبارتی مرد در ضمن عقد نکاح به زن وکالت طلاق می‌دهد تا هر زمان که بخواهد خود را مطلقه نماید. وکالت طلاق دارای شرایط و اوصافی است که در این مقاله قصد داریم به آن بپردازیم

وکالت طلاق چیست؟

مقررات مربوط به طلاق اصولا از قواعد آمره و مربوط به نظم عمومی است بدین معنا که برخلاف آن نمی‌توان شرط نمود. وکیل حقوقی پاکدشت می‌گوید با این حال قانونگذار ایران در اعطای نیابت در طلاق از مقرره فوق عدول نموده و وکالت طلاق را پذیرفته است. وکیل طلاق شهریار می‌گوید مطابق قوانین حق طلاق به مرد اختصاص دارد و مرد با پرداخت مهریه و دیون خود به زن و حقوق قانونی او می‌تواند حتی بدون داشتن عذر موجه همسر خود را طلاق دهد.

چنانکه در ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی اشاره می‌کند مرد می‌تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه، تقاضای طلاق همسرش را بنماید.

باید اضافه کرد که زنان تنها در شرایطی که قانون مشخص نموده است، می‌توانند از دادگاه تقاضای طلاق نمایند که در این خصوص پیشنهاد می‌شود تا از وکیل حقوقی متخصص در یک موسسه حقوقی معتبر کمک دریافت نمایید.

وکالت طلاق

وکالت طلاق به زن

مطابق آنچه که گفته شد در قانون مدنی این موضوع پیشبینی شده است که زوجین با توافق یکدیگر و در ضمن عقد لازم وکالت طلاق را شرط کنند به این معنا که زن هر زمان و تحت هر شرایطی که بخواهد بتواند از شوهر خود طلاق بگیرد و این امر به ذیحقی وی در دریافت مهریه خللی وارد نمی‌آورد. بهترین وکیل اسلامشهر اشاره می‌کند به موجب ماده ۱۱۳۸ قانون مدنی ممکن است صیغه‌ی طلاق توسط وکیل اجرا گردد. وی ادامه می‌دهد بر این اساس مرد می‌تواند به همسر خود وکالت طلاق دهد که از طرف او در دادگاه حاضر شده و به نیابت از مرد، خود را مطلقه نماید.

با داشتن وکالت طلاق با حق توکیل به غیر، زوجه می‌تواند با اعطای وکالت به وکیل دادگستری برای طلاق بدون حضور زوج اقدام نماید. وکیل حقوقی شهریار می‌گوید ضمن اینکه وکالت مزبور بلاعزل می‌باشد و زوج حق عزل یا برکناری زوجه یعنی وکیل را ندارد. اگر چه بررسی وکالت طلاق به زن کمی دشوار به نظر می رسد ولی مشاوره با وکیل حقوقی  از یک موسسه حقوقی معتبر به درک موضوع به شما کمک می‌کند.

وکالت طلاق بلاعزل

وکالت بلاعزل بدین معناست که موکل در ضمن یک عقد لازم عدم عزل وکیل را شرط کرده باشد. وکیل حقوقی شهرری بیان می‌کند نتیجه‌ عملی این موضوع جایی است که طرفین قصد یک رابطه حقوقی پایدار و غیر قابل فسخ را دارند. وکیل ملکی رودهن می‌گوید در وکالت طلاق نیز اگر چنانچه زوجین اسقاط حق عزل وکیل را در ضمن عقد نکاح شرط کرده باشند، موکل که در اینجا شوهر است نمی‌تواند همسر خود است را عزل نماید و زن این اختیار را خواهد داشت که بتواند در هر زمان و در هر شرایطی از شوهر خود طلاق بگیرد.

باید گفت اگر چنانچه وکالت طلاق در ضمن یک عقد لازم مانند نکاح شرط نشده باشد یا وکالت طلاق اعطایی به زن از نوع وکالت بلاعزل نباشد، شوهر می‌تواند نسبت به ابطال وکالت طلاق و فسخ آن اقدام نماید. وکیل خوب بومهن اشاره می‌کند در این صورت مرد باید بلافاصله عزل زن را از وکالت طلاق به وی اطلاع دهد و به منظور ابطال سند وکالت به دفترخانه‌ مراجعه کند.

شما می توانید با مراجعه به موسسه حقوقی زعفری رحقی ، از یک وکیل حقوقی در خصوص وکالت طلاق و هر گونه مسائلی در مورد وکالت طلاق بلاعزل ، مشاوره حقوقی دریافت نمایید.

وکالت طلاق

شرایط درخواست طلاق با وکالت طلاق

یکی از روش‌هایی که زنان به وسیله آن می‌توانند تقاضای طلاق نمایند داشتن وکالت طلاق است اما موضوعی که معمولا مطرح می‌شود این است که زنان تحت چه شرایطی می‌توانند درخواست طلاق با وکالت طلاق دهند یا به عبارتی چگونه می‌توان حق ناشی از وکالت طلاق را اجرا نمود ؟ وکیل حقوقی دماوند در پاسخ به این سوال می‌گوید که یکی از مهمترین شرایط درخواست طلاق با وکالت طلاق ، این است که زوجه بتواند وکالت طلاق خود را اثبات نماید یا قرائنی مبنی بر اعطای وکالت طلاق توسط شوهر وجود داشته باشد در غیر اینصورت زوجه برای طلاق بایستی به مواردی همچون عسر و حرج، شروط ضمن عقد نکاح یا طلاق توافقی استناد نماید.

بدین ترتیب زوجین بایستی به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه نموده و نسبت به تنظیم سند رسمی در خصوص اعطای وکالت طلاق اقدام نمایند. وکیل طلاق پردیس همچنین می‌گوید لازم است که وکالت طلاق به صورت بلاعزل تنظیم گردد تا وکیل که در اینجا شوهر است نتواند همسر خود را عزل کند.

مورد دیگر اینکه باید توجه شود تا وکالت طلاق اعطایی توسط شوهر به صورت مطلق و بدون هیچ قید و شرطی باشد. وکیل ملکی پاکدشت ادامه می‌دهد چراکه اگر وکالت طلاق به صورت مشروط داده شود برای اعمال وکالت طلاق ابتدا باید اجرای شرط توسط زوجه در دادگاه ثابت گردد.

وکالت طلاق

 مدارک درخواست طلاق با وکالت طلاق

از جمله بارزترین تفاوت میان درخواست طلاق زن با وکالت طلاق و دیگر انواع درخواست طلاق از طرف زوجه این است که زن به وسیله وکالت طلاق اعطایی توسط شوهر خود مبادرت به درخواست طلاق می‌نماید. وکیل حقوقی پردیس از موسسه حقوقی زعفری رحقی اشاره می‌کند این در حالی است که در دیگر دعاوی طلاق از طرف زوجه مدارکی نظیر حکم دادگاه کیفری، گزارش پزشکی قانونی، آزمایش اعتیاد و بیماری‌های خطرناک، گواهی عدم امکان سازش، مستندات اجرای شروط ضمن عقد و مدارک مثبته دیگر ضروری است.

با این‌ حال به جهت اقامه و پیگیری درخواست طلاق با وکالت طلاق می‌بایست مدارکی ارائه شود که از جمله می‌توان به مدارک شناسایی و هویتی زوجه، سند ازدواج یا رونوشت آن و سند وکالت طلاق اشاره نمود. همچنین در صورت داشتن وکیل حقوقی نیز لازم هست تا وکالتنامه معتبری ضمیمه درخواست طلاق گردد.

با توجه به این که موضوع وکالت طلاق از اهمیت بسزایی برخوردار است، مشاوره با وکیل حقوقی از یک موسسه حقوقی معتبر می‌تواند موثر واقع شود.

نمونه درخواست طلاق با وکالت طلاق

زوجه در صورت دارا بودن شرایط و مدارک لازم به منظور درخواست طلاق با وکالت طلاق بایستی به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نموده و با تکمیل فرم درخواست طلاق نسبت به پیگیری مراحل طلاق اقدام نماید. بهترین وکیل ملارد بیان می‌کند در ادامه مطلب برای تکمیل بحث و آشنایی بیشتر شما، نمونه درخواست طلاق با وکالت طلاق را آورده‌ایم. اما توصیه می‌شود تا برای ثبت درخواست طلاق از یک وکیل حقوقی در زمینه وکالت طلاق مشاوره حقوقی تخصصی دریافت نمایید.

ریاست محترم …………

احتراما به استحضار می‌رساند که اینجانب ………. فرزند ……… به شماره ملی ……….. در تاریخ ………… به عقد نکاح دائم آقای ………. درآمده‌ام و ایشان، به موجب وکالت نامه رسمی شماره ………………. مورخ ………… تنظیم شده در دفترخانه شماره ………….. به اینجانب، وکالت طلاق با حق توکیل به غیر را داده است و به آقا / خانم ………… نیز به عنوان وکیل ایشان، وکالت داده شده است. لذا با توجه به توافقاتی که میان اینجانب و خوانده صورت گرفته است ، صدور گواهی عدم امکان سازش را تقاضا دارم.

نویسنده: محمدصادق محمدی ارجمند، دانشجوی حقوق دانشگاه فردوسی مشهد

قبل از ورود به هر دعوای حقوقی حتما با وکیل حقوقی متخصص مشورت کنید و بدون ارزیابی ادله و مدارک وارد دعوا نشوید. موضوعات حقوقی بسیار تخصصی و پیچیده است و یک اشتباه کوچک می تواند خسارت های زیادی را متوجه شما کند.

مؤسسه حقوقی زعفری متشکل از مجموعه ای از وکلای حرفه ای دادگستری آماده ارائه مشاوره بیشتر درباره این موضوع به شما است.

وکالت طلاق

همه حقوق این سایت برای موسسه حقوقی «زعفری رحقی»محفوظ است.