در این مقاله قصد داریم شما را با مبحث حقوقی عدم تمکین آشنا کنیم. با ما همراه باشید. پیش از پرداختن به موضوع عدم تمکین بهتر است به تعریف تمکین بپردازیم.
وکیل حقوقی پاکدشت در خصوص تمکین بیان میدارد تمکین به معنای انجام وظایف زناشویی توسط زوجه ( زن) می باشد.
انواع تمکین
وکیل حقوقی پاکدشت ادامه میدهد تمکین بر دو قسم است:
تمکین عام: به معنی پذیرش ریاست مرد بر کانون زندگی مشترک است که اموری چون سکونت در محل تعیینی شوهر، عدم اشتغال زن به مشاغل منافی مصالح خانوادگی و… را در برمی گیرد.
تمکین خاص: به معنی آمادگی زن برای برقراری رابطه ی مباشرت (عمل زناشویی) با زوج است.
برای مشاوره و اطلاع بیشتر در خصوص عدم تمکین و احکام راجع به عدم تمکین زن با وکیل حقوقی از موسسه حقوقی زعفری رحقی تماس بگیرید.
عدم تمکین چیست؟
وکیل حقوقی بهارستان تشریح میکند زمانی که زن به وظایف زناشویی خود عمل نکند، ناشزه محسوب میشود و می توان علیه آن دعوای الزام به تمکین مطرح نمود.
نتیجهی عمل نکردن زن به وظایف خود و عدم تمکین او این است که مرد میتواند از زمان اثبات عدم تمکین او در محکمه نفقه او را نپردازد.
عدم تمکین و مهریه
وکیل حقوقی اسلامشهر توضیح می دهد طبق مادهی 1082 قانون مدنی (به مجرد عقد زن مالک مهر میشود و میتواند هر نوع تصرفی که میخواهد در آن بنماید.) بنابراین مطابق قانون حتی زمانی که ناشزه بودن و عدم تمکین زن اثبات گردد او مستحق مهریه بوده و مرد همچنان باید مهر او را بپردازد.
برای مشاوره و اطلاع بیشتر در خصوص عدم تمکین و احکام راجع به عد م تمکین زن با وکیل حقوقی از موسسه حقوقی حقوقی زعفری رحقی تماس بگیرید.
راههای اثبات عدم تمکین زن
گاهی این سوال مطرح میشود که راههای اثبات عدم تمکین زن یا اثبات ناشزه بودن زوجه در دادگاه چگونه ممکن است و از آن جهت که نشوز یا عدم تمکین زن به واسطهی ترک کردن منزل مشترک محقق میشود این پرسش مطرح است که چگونه می توان ترک کردن منزل توسط زوجه را اثبات نمود؟ در پاسخ به این سوال وکیل حقوقی اسلامشهر توضیح می دهد اگر زوج ادعایی عدم تمکین نسبت به همسرش داشته باشد و از دادگاه حقوقی تقاضای الزام او به تمکین را بخواهد ادعای خود را از چند طریق میتواند به اثبات برساند:
1ـ اقرار زوجه به عدم تمکین وعدم تمایل به حضور در منزل مشترک؛
2ـ شهادت شهود: استناد زوج به شهادت شهود و حضور شهود در محکمه و شهادت آن ها به عدم حضور زوجه در منزل مشترک.
وکیل حقوقی اضافه میکند که پس از ارائه دلایل از سمت زوج، تحقیقات توسط مقام قضایی انجام میگیرد و پس از احراز عدم تمکین حکم به الزام زوجه به تمکین را صادر می نماید.
برای مشاوره و اطلاع بیشتر در خصوص عدم تمکین و احکام راجع به عدم تمکین زن با موسسه حقوقی زعفری رحقی تماس بگیرید.
عدم تمکین زن
وکیل حقوقی قیامدشت بیان می دارد: عدم تمکین زن از جمله دعاوی شایع در دادگاه خانواده است. مطابق دین اسلام و ماده 1102 قانون مدنی پس از جاری شدن خطبه عقد زن و شوهر وظایفی در قبال یکدیگر پیدا میکنند که یکی از آنها بحث تمکین است که از وظایف زن به شمار می رود. در قسمت قبل توضیح داده شده که تمکین انواع مختلف دارد تمکین عام و تمکین خاص و با عدم تمکین عام و یا عدم تمکین خاص زن دیگر مستحق نفقه نخواهد بود.
مجازات عدم تمکین زن
وکیل حقوقی ورامین پاسخ می دهد: مجازات قانونی تنها در صورتی برای اشخاص اعمال میشود که در قانون آن عمل جرم شناخته شده باشد و در مسائل فردی امکان اجبار به دیگری وجود ندارد وعدم تمکین از سمت زن جرم نیست تا بتوانیم او را مجازات کنیم بلکه عدم تمکین یکسری آثار حقوقی و پیامدهایی را به دنبال دارد که به آن می پردازیم.
1ـ در صورتیکه زن بدون دلیل و مانع مشروع از تمکین خودداری نماید دیگر مستحق نفقه نخواهد بود.
2_در صورت عدم تمکین زن پس از طلاق ازیکسری حقوق مالی مانند تنصیف اموال و دارایی های مرد محروم میگردد.
3_ با اثبات عدم تمکین و احراز آن برای دادگاه، مرد میتواند از دادگاه تقاضای اذن ازدواج مجدد نماید و حکم ازدواج مجدد بگیرد بدون آنکه نیاز باشد همسر خود را طلاق بدهد.
برای مشاوره و اطلاع بیشتر توصیه میشود با یک وکیل حقوقی از یک موسسه حقوقی معتبر مشاوره بگیرید.
مدت زمان عدم تمکین زن
زن برای خارج شدن از منزل باید اجازهی شوهر را به همراه داشته باشد و ترک منزل توسط زوجه نوعی عدم تمکین محسوب میشود وکیل حقوقی شریف آباد در این باره توضیح میدهد که نقش مدت زمان عدم تمکین زن در دعوای تمکین چیست:
در دعوای تمکین اصولا مدت زمان خاصی مشخص نشده است و در هر مورد و پرونده مدت زمان متفاوتی برای اثبات عدم تمکین وجود دارد.البته نمیتوان گفت زمانی که زن برای مثال به منزل خانوادگی خودش سری می زند مرتکب عدم تمکین شده است! بنابراین در حالت کلی عدم تمکین زن در مدت کوتاه مانند ترک منزل مشترک و قهربرای یکی دو روز موجب اثبات عدم تمکین زن نمیشود و معمولا دادگاه ها ترک منزل در مدت کوتاه را عدم تمکین محسوب نمی کنند.
برای مشاوره و اطلاع بیشتر در خصوص عدم تمکین و احکام راجع به عدم تمکین زن با وکیل حقوقی موسسه حقوقی زعفری رحقی تماس بگیرید.
عدم تمکین در دوران عقد
وکیل حقوقی ملارد بیان می دارد: یکی از موارد قانونی برای عدم تمکین زن حق حبس او در دوران عقد می باشد. پس از جاری شدن خطبهی عقد زوجه میتواند اعلام کند تا زمانی که مهریهی من به طور کامل پرداخت نشده است از شوهر خود تمکین نمیکنم. این موارد مجوزی هست برای عدم تمکین زن از مرد و البته در این صورت نیز زن همچنان مستحق نفقه خواهد بود.
نویسنده: مهدیه دیلمی، کارشناس حقوق، وکیل پایه یک دادگستری
قبل از ورود به هر دعوای حقوقی حتما با وکیل حقوقی متخصص مشورت کنید و بدون ارزیابی ادله و مدارک وارد دعوا نشوید. موضوعات حقوقی بسیار تخصصی و پیچیده است و یک اشتباه کوچک می تواند خسارت های زیادی را متوجه شما کند.
مؤسسه حقوقی زعفری متشکل از مجموعه ای از وکلای حرفه ای دادگستری آماده ارائه مشاوره بیشتر درباره این موضوع به شما است.