منو
logo2

قرارداد محرمانگی اطلاعات

قرارداد محرمانگی اطلاعات، موضوع مهمی که امروزه کاربرد زیادی در کسب‌وکار دارد و موجب حفظ اسرار تجاری و مانع از افشای اطلاعات محرمانه شرکت‌ها می‌شود. در این مقاله سعی شده است به نکات مهم قرارداد محرمانگی اطلاعات در یک قالب کاربردی و نه صرفاً در قالب تعاریف معمول و تشریح محتوای قرارداد محرمانگی اطلاعات پرداخته شود.

قرارداد محرمانگی اطلاعات، موضوع مهمی که امروزه کاربرد زیادی در کسب‌وکار دارد و موجب حفظ اسرار تجاری و مانع از افشای اطلاعات محرمانه شرکت‌ها می‌شود. در این مقاله سعی شده است به نکات مهم قرارداد محرمانگی اطلاعات در یک قالب کاربردی و نه صرفاً در قالب تعاریف معمول و تشریح محتوای قرارداد محرمانگی اطلاعات پرداخته شود.

قرارداد محرمانگی اطلاعات

مؤسسه حقوقی زعفری متشکل از کادری متخصص در تمام زمینه‌های حقوقی، کیفری، ثبتی، ملکی، خانواده و قرارداد محرمانگی اطلاعات می‌تواند در تمام مراجع قضایی همراه و همیار شما باشد.

تعریف قرارداد محرمانگی اطلاعات

وکیل تهران می‌گوید: قرارداد محرمانگی اطلاعات یک قرارداد خصوصی است که به آن توافق‌نامه عدم افشای اطلاعات نیز می‌گویند. افراد و شرکت‌ها از این قرارداد در جهت حفظ اطلاعات مهم و ارزشمند خود در فرایند کار استفاده می‌کنند. قرارداد محرمانگی اطلاعات گاهی به‌عنوان یک قرارداد مستقل و گاهی نیز ضمن قرارداد اصلی به‌عنوان یک شرط به کار می‌رود.

وکیل پاکدشت اضافه می‌کند: تهیه و تنظیم یک قرارداد محرمانگی اطلاعات دقیق برای تضمین و تأمین منافع هر دو طرف، یک هنر حقوقی بسیار حساس است که نیاز به مشاوره با متخصص دارد. در این راستا مؤسسه حقوقی زعفری و همکاران با تیمی از وکلای مجرب و متخصص در زمینه‌های مختلف حقوقی با ارائه مشاوره‌های تخصصی، همراه و حامی منافع شما در این فرایند است.

انواع قرارداد محرمانگی اطلاعات یا عدم افشا

وکیل ورامین بیان می‌کند: قرارداد محرمانگی اطلاعات به دو صورت به کار می‌رود:

قرارداد یک‌طرفه و قرارداد دوطرفه

در قرارداد یک‌طرفه همان‌طور که از اسم آن پیداست تنها یک طرف قرارداد متعهد به عدم افشا اطلاعات می‌شود اما در قرارداد دوطرفه هر دو طرف قرارداد باید نسبت به حفظ اطلاعات و عدم افشا متعهد گردند.

جایگاه قرارداد محرمانگی اطلاعات در حقوق ایران

وکیل پیشوا اشاره می‌کند که قانون تجارت الکترونیک ایران به‌منظور حفظ اطلاعات محرمانه در ماده 65 این قانون به آن پرداخته است:

ماده 65 اسرار تجارت الکترونیکی دارای اطلاعات، فرمول‌ها، الگوها، نرم‌افزارها و برنامه‌ها، ابزار و روش‌ها، فنون و فرآیندها، آثار منتشرنشده، روش‌های انجام امور تجاری و معاملاتی، فنون، طرح‌ها و فرآیندها، اطلاعات مالی «داده پیام» است. فهرستی از مشتریان، طرح‌های تجاری و مواردی از این دست که از ارزش اقتصادی مستقل هستند و در دسترس تمامی افراد نیستند. تلاش‌های معقولی برای حفاظت و صیانت از آن‌ها صورت می‌گیرد. ماده 64 قانون تجارت الکترونیک تحصیل اسرار تجاری و اقتصادی غیرقانونی برای خود یا افشای دیگران در محیط الکترونیکی را جرم دانسته و ماده 75 همین قانون حبس و جزای نقدی (حبس از شش ماه تا دو سال و نیم) را جرم دانسته و معادل پنجاه میلیون ریال جریمه نقدی در نظر گرفته می‌شود.

قرارداد محرمانگی اطلاعات

مؤسسه حقوقی زعفری با وکلای متخصص در تمام زمینه‌های حقوقی می‌تواند همراه و مشاور شما در کلیه مراحل دادرسی باشد.

طرفین قرارداد محرمانگی اطلاعات چه کسانی هستند؟

وکیل قرچک شرح می‌دهدکه :این قرارداد میان کارفرما و کارمند و یا بین چند بنیان‌گذار یک کسب‌وکار منعقد می‌شود و کارمندان متعهد می‌گردند اطلاعاتی که در اختیار دارند را منتشر نکنند.

تهیه و تنظیم یک قرارداد محرمانگی اطلاعات دقیق برای تضمین و تأمین منافع هر دو طرف، یک هنر حقوقی بسیار حساس است که نیاز به مشاوره با متخصص دارد. در این راستا مؤسسه حقوقی زعفری و همکاران با تیمی از وکلای مجرب و متخصص در زمینه‌های مختلف حقوقی با ارائه مشاوره‌های تخصصی، همراه و حامی منافع شما در این فرایند است.

در قرارداد محرمانگی اطلاعات، کدام اطلاعات محرمانه محسوب می‌شود؟

وکیل پیشوا می‌گوید: هر کسب‌وکاری اطلاعات محرمانه مخصوص به خود را دارد و نمی‌توان حکم کلی داد طرفین باید توجه داشته باشند که در زمان عقد قرارداد، صراحتاً تمام مواردی را که محرمانه محسوب و دارای اهمیت زیادی است را قید نمایند.

در صورت نقض قرارداد محرمانگی اطلاعات چه اقدامی باید انجام داد؟

وکیل دلیجان معتقد است : از مهم‌ترین نکات تنظیم قرارداد محرمانگی اطلاعات درج ضمانت اجرا در صورت بروز خسارت و افشای اطلاعات و عدول از تعهدات است. جهت مطالبه خسارت در اولین قدم باید دلیل نقض تعهد را بررسی کنید تا بتوانید به‌تناسب آن موضوع را در دادگاه اثبات نمایید. در واقع تعیین ضمانت اجرا در قرارداد، به‌غیراز بازدارنده بودن ماهیت آن موجب بی‌نیازی شما به تعیین کارشناس برای هزینه خسارت می‌شود و دیگر نیازی نیست اثبات نمایید چه میزان به شما خسارت وارد شده است.

قرارداد محرمانگی اطلاعات

می‌توانید سؤالات خود را مطرح و پاسخ آن را دریافت کنید. 36034031 ـ 021

مرجع رسیدگی به حل اختلاف در خصوص قرارداد محرمانگی اطلاعات

وکیل گلپایگان بیان می‌کند: ازآنجایی‌که طبق ماده 10 قانون مدنی قراردادهای خصوصی افراد در صورتی که مخالف صریح قانون نباشد معتبر است طرفین قرارداد می‌توانند در قدم اول خود مرجعی را جهت حل اختلافات خود و صلح و سازش  تعیین کنند در غیر این صورت مرجع صالح رسیدگی کننده به اختلافات طرفین یکی از سه مرجع زیر می‌تواند باشد:

دادگاه محل اقامت خوانده یعنی شخصی که علیه آن دعوا مطرح می‌شود

دادگاه محل تنظیم قرارداد

دادگاه محل انجام تعهدات قرارداد 

 مؤسسه حقوقی زعفری و همکاران  علاوه بر تنظیم قراردادها به‌صورت اختصاصی، مشاوره‌های لازم پیش از تنظیم و انتخاب قرارداد مناسب باتوجه‌به نیاز شما را در اختیارتان قرار می‌دهد

نویسنده: مهدیه دیلمی، کارشناس حقوق، وکیل پایه یک دادگستری

قبل از ورود به هر دعوای حقوقی حتما با وکیل حقوقی متخصص مشورت کنید و بدون ارزیابی ادله و مدارک وارد دعوا نشوید. موضوعات حقوقی بسیار تخصصی و پیچیده است و یک اشتباه کوچک می تواند خسارت های زیادی را متوجه شما کند.

مؤسسه حقوقی زعفری متشکل از مجموعه ای از وکلای حرفه ای دادگستری آماده ارائه مشاوره بیشتر درباره این موضوع به شما است.

موسسه حقوقی زعفری

همه حقوق این سایت برای موسسه حقوقی «زعفری رحقی»محفوظ است.