منو
logo2

آزمون وکالت

یکی از محبوب ترین و پر طرفدارترین رشته های علوم انسانی، رشته حقوق می باشد که با گرایش های تحصیلی و موقعیت های شغلی که دارد جایگاه ویژه ای در جامعه پیدا کرده است. یکی از این شغل ها، وکالت میباشد که حرفه ای حساس و همچنین دارای جایگاه اجتماعی خاصی می باشد. برای نائل شدن به این حرفه مقدس آزمون وکالت برگزار می شود که در این پژوهش به مواردی در این زمینه پرداخته میشود.

یکی از محبوب ترین و پر طرفدارترین رشته های علوم انسانی، رشته حقوق می باشد که با گرایش های تحصیلی و موقعیت های شغلی که دارد جایگاه ویژه ای در جامعه پیدا کرده است. یکی از این شغل ها، وکالت میباشد که حرفه ای حساس و همچنین دارای جایگاه اجتماعی خاصی می باشد. برای نائل شدن به این حرفه مقدس آزمون وکالت برگزار می شود که در این پژوهش به مواردی در این زمینه پرداخته میشود.

آزمون وکالت

هر سال آزمون وکالت توسط سازمان سنجش آموزش کشور به نمایندگی از کانون های وکلای دادگستری اقدام می نمایند برگزار میشود و کسانی که شرایط شرکت در آزمون وکالت را دارند باید در این آزمون شرکت کنند و حد نصاب لازم را برای قبولی و در نهایت، گرفتن پروانه کارآموزی وکالت اخذ نمایند.

در این زمینه مشاوره از وکلای متخصص می تواند در موفقیت در آزمون وکالت موثر باشد.

آزمون وکالت

شرایط ثبت نام در آزمون وکالت

برای ثبت نام در آزمون وکالت یکسری شرایط عمومی و اختصاصی وجود دارد که چند مورد از آنها عبارت اند از:

1 ـ تابعیت ایرانی

2 ـ مدرک کارشناسی حقوق، فقه و حقوق، فقه و مبانی حقوقی و معادل آن از دروس حوزوی و دانشگاهی با تایید مرجع صالح

3 ـ داوطلبانی که مدرک کارشناسی ناپیوسته حقوق داشته باشند باید دروس دوره کارشناسی را در مقطع کاردانی گذرانده باشند.

4 ـ در زمان ثبت نام سن آن ها از چهل سال تمام در حوزه قضایی استان تهران و از پنجاه سال تمام در سایر حوزها بیشتر نباشد.

کانون وکلای دادگستری

کانون وکلای دادگستری یکی از قدیمی ترین نهادهای موجود در ایران است. در سال ۱۳۰۰ هجری شمسی مجمع وکلا رسمی تشکیل شد و در سال ۱۳۳۱ به عنوان یک نهاد مدنی مستقل شناخته شد و در نهایت در سال ۱۳۳۳ لایحه قانونی استقلال کانون وکلا دادگستری به تصویب رسید. در حال حاضر ۲۶ کانون وکلای دادگستری در کشور وجود دارد از جمله کانون وکلای دادگستری مرکز که شما استان های تهران، سمنان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان می شود همچنین با توجه به اینکه تعداد وکلای استان هرمزگان به حد نصاب رسید، کانون وکلای دادگستری هرمزگان نیز تاسیس شد و از کانون وکلای دادگستری مرکز خارج شد.

همچنین موسسه حقوقی زعفری آمادگی ارائه خدمات حقوقی به افراد را دارد.

مرکز وکلای قوه قضاییه

در کنار کانون وکلای دادگستری، نهادی به نام مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه نیز اقدام برگزاری آزمون وکالت میکند و به کسانی که در این آزمون قبول می شوند، پروانه کارآموزی وکالت اعطا مینماید. این نهاد به موجب ماده ۱۸۷ قانون برنامه سوم توسعه که اختیار تاسیس آن به قوه قضاییه داده شد، در سال ۱۳۸۰ تاسیس شد و اقدام به صدور پروانه وکالت و تربیت وکیل نمود.

تفاوت کانون وکلا و مرکز وکلا

این دو نهاد تفاوت هایی دارند از جمله:

1 ـ درس های آزمونی که در آزمون وکالت کانون عبارت اند از: حقوق مدنی، آ.د.م، حقوق تجارت، حقوق جزا، آیین دادرسی کیفری، اصول استنباط حقوق اسلامی و متون فقه، حقوق اساسی.

در مرکز وکلا این دروس هستند به جز درس اصول فقه و هچنین درس حقوق ثبت را نیز دارد.

2 ـ شرط سنی که در کانون وکلا هنگام ثبت نام سن آن ها باید ۲۴ سال در موقع ثبت نام باشد اما در مرکز وکلا سن ۲۲ سال در موقع ثبت نام لازم میباشد.

3 ـ در آزمون وکالت کانون وکلا پس از قبولی در آزمون وکالت، پروانه کارآموزی صادر میشود اما در مرکز وکلا پس از قبولی در آزمون وکالت، فرد به مصاحبه علمی دعوت میشود. همچنین وکلای موسسه حقوقی زعفری آمادگی لازم جهت اعلام وکالت و ارائه خدمات حقوقی را دارد.

آزمون اختبار

پس از قبولی در آزمون وکالت، فرد باید ۱۸ ماه دوره کارآموزی را نزد وکیل سرپرست خود سپری کند. در این دوران میتواند پرونده هایی را که برای او محدودیت قانونی ندارد قبول نماید و وکالت کند. در این دوران کارآموز باید تکالیفی را که کانون وکلا یا مرکز وکلا به او محول میکند انجام دهد و سرانجام در آزمون اختبار که به صورت کتبی و شفاهی برگزار میشود شرکت کند و در صورت قبولی، پروانه پایه یک دادگستری به او اعطا میشود و میتواند دفتر وکالت مستقل تاسیس کند.

موسسه حقوقی زعفری آمادگی لازم را جهت ارائه مشاوره حقوقی دارا میباشد.

نتیجه

رشته حقوق یکی از بهترین و با ارزش ترین رشته های علوم انسانی است. این رشته دارای گرایش های تحصیلی و شغل های زیادی میباشد که حرفه وکالت یکی از آن مشاغل است. آزمون وکالت هر سال از طریق سازمان سنجش و آموزش کشور برگزار میشود و دو نهاد کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلا قوه قضاییه اجازه صدور پروانه وکالت را دارند. پس از قبولی در آزمون وکالت و سپری شدن مدت کارآموزی و قبولی در آزمون اختبار، فرد به پروانه پایه یک دادگستری دست می یابد و به وکالت می پردازد.

نویسنده: امیر نژادمحمدی، کارشناس ارشد حقوق خصوصی، وکیل دادگستری

قبل از ورود به هر دعوای حقوقی حتما با وکیل متخصص مشورت کنید و بدون ارزیابی ادله و مدارک وارد دعوا نشوید. موضوعات حقوقی بسیار تخصصی و پیچیده است و یک اشتباه کوچک می تواند خسارت های زیادی را متوجه شما کند.

مؤسسه حقوقی زعفری متشکل از مجموعه ای از وکلای حرفه ای دادگستری آماده ارائه مشاوره بیشتر درباره این موضوع به شما است.

همه حقوق این سایت برای موسسه حقوقی «زعفری رحقی»محفوظ است.