هر فردی در جامعه دارای یک سری اطلاعات خصوصی و اسراری هست که جنبه خصوصی داشته و از افشای اطلاعات خصوصی خویش خودداری میکند.
لازم به ذکر است که اسرار در لغتنامه دهخدا به معنای نهانیها، پوشیدهها و رازها آمده است و بعضی افراد بهخاطر شغل و حرفهای که دارند مسئول حفظ اسرار دیگران هستند مانند پزشکان و وکلای دادگستری و… زیرا افرادی که به این اشخاص مراجعه میکنند ممکن است که اسرار خود را با این اشخاص در میان بگذارند و این اشخاص که گفته شد باید در امر رازداری این افراد متعهد باشند و راز آنها را که به این اشخاص اعتماد کردند فاش نکنند، چرا که ممکن است با فاششدن راز فرد، آن فرد هم از لحاظ خسارات مادی و معنوی دچار ضرر گردد و هم از لحاظ اعتبار و آبرو به فرد لطمه وارد شود. قانونگذار برای این موضوع تدابیری اندیشیده است و این موضوع را جرمانگاری کرده است که در ادامه مقاله بیان خواهد شد.
وکیل پاکدشت میگوید: یکی از ارزشهای انسانی، حفظ و نگهداری از رازها و اسرار افراد دیگر است. افراد موظفاند که اسرار دیگری را نزد خود نگه داشته و از افشای اطلاعات خصوصی اشخاص خودداری کنند. قانونگذار برای جلوگیری از چنین افشای اطلاعات خصوصی در قوانین مختلف به منع آن پرداخته و برای بازدارندگی لازم آن را جرمانگاری کرده است. فلذا جهت پیگیری و اقدام در خصوص جرم افشای اطلاعات خصوصی با بهرهمندی از وکلای مجرب مؤسسه حقوقی زعفری، از راهکارهای آگاهانه و قانونی مطلع شوید.

مؤسسه حقوقی زعفری با ایجاد شبکهای از بهترین وکلای حرفهای در سراسر کشور، آمادگی دارد نسبت به ارائه مشاوره حضوری، غیرحضوری، آنلاین و نیز قبول وکالت در خصوص تمامی دعاوی حقوقی و کیفری از جمله جرم افشای اطلاعات خصوصی اقدام نماید.
افشای اطلاعات خصوصی چیست؟ شامل کدام موارد میشود و مصادیق اسرار و اطلاعات خصوصی چیست؟
ممکن است برای برخی از افراد، موضوع جرم افشای اطلاعات خصوصی، مورد ابهام باشد و لازم باشد که توضیحات بیشتری در آن خصوص ارائه گردد مانند این که به چه مواردی اسرار یا بهاصطلاح راز گفته میشود که باید از افشای آن خودداری کرد و به بیان سادهتر راه تشخیص جرم افشای اطلاعات خصوصی یا راز بودن یک مسئله چیست؟
در پاسخ وکیل تهران میگوید: بهصورت کلی اسرار در قانون جرم افشای اطلاعات خصوصی تعریف نشدهاند اما برخی از ویژگیهایی وجود دارد که میتواند آنها را از سایر صحبتهای روزمره جدا کند به این شرح که مسائل و مواردی هست که اطلاع شخص خاصی از آن یا بهصورت کلی دیگران، سبب از بین رفتن آبرو و حیثیت آن شخص گردد.
بهترین وکیل دادگستری تهران بیان میکند: اسرار به مواردی گفته میشود که مصلحت شرعی و قانونی برای حفظ آن وجود داشته باشد و این عدم افشا اطلاعات خصوصی که به دلیل مصلحت بیان شده است بسیار مهم است زیرا در بعضی موارد مانند عدم بیان محل مخفیشدن مجرم، در صورت اطلاع فرد، بهعنوان عمل مجرمانه در قانون بیان شده است.
چه اشخاصی محرم اسرار خصوصی افراد هستند و ممنوع از افشا اطلاعات خصوصی هستند؟
وکیل ورامین شرح میدهد: برخی از افراد به دلیل فعالیت در حرفه و شغلی خاص، نسبت به برخی از اسرار خصوصی دیگران اطلاع دارند و در صورت افشای این اطلاعات به جرم افشای اطلاعات خصوصی مرتکب میشوند فلذا این افراد علاوه بر وظیفه عمومی حفظ راز دیگری که بر عهده تمام مردم میباشد وظیفه بیشتری جهت رعایت افشاء اطلاعات خصوصی نیز دارند که به آن مسئولیت حرفهای گفته میشود و در صورت افشای اطلاعات خصوصی مجازاتهای بیشتری در انتظار آنها خواهد بود به عنوان مثال: پزشکان، بانکها، اطلاعات تجاری، اسرار دولتی و … که در این راستا بهره مندی از تجربیات وکلای محترم موسسه حقوقی زعفری مفید و راهگشا است.
چه مجازاتی برای مرتکبین جرم افشای اطلاعات خصوصی وجود دارد و مصادیق افشای اطلاعات خصوصی کدام موارد است؟
وکیل پیشوا توضیح میدهد: یکی از مصادیق بارز جرم افشای اطلاعات خصوصی در ماده ۶۴۷ قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 میباشد که در آن به عنوان نمونه، از پزشکان نام برده شده است و به طور کلی افرادی که به مناسبت شغل خود از برخی اسرار مردم اطلاع دارند را جرم انگاری کرده تا از افشای اطلاعات خصوصی افراد جلوگیری نماید و مرتکبین این جرم به سه ماه یک روز تا یک سال حبس یا یک میلیون و پانصد هزار ریال تا شش میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد. و لازم به ذکر است که ماده قانونی اصلی قانون مجازات اسلامی که مجازات ارتکاب جرم افشای اطلاعات خصوصی افراد به عنوان عمل مجرمانه بیان کرده و مجازات تعیین نموده است شامل مواد۷۴۴ تا ۷۴۶ میباشد.

مؤسسه حقوقی زعفری متشکل از کادری متخصص در تمام زمینههای حقوقی، کیفری، ثبتی، ملکی و خانواده و مجازات رابطه نامشروع میتواند در تمام مراجع قضایی همراه و همیار شما باشد.
آیا افشای اطلاعات خصوصی و اسرار افراد از طریق فضای مجازی، جرم افشای اسرار خصوصی افراد محسوب میشود؟ در صورت جرم بودن چه مجازاتی دارد؟
وکیل قرچک بیان میکند: امروزه به دلیل گسترش و وسعت زیادی که فضای مجازی دارد، بستر ارتکاب تعداد زیادی از جرایم قرار گرفته است که به آنها جرایم رایانهای گفته میشود. یکی از جرایم مهمی که معمولاً در بستر فضای مجازی صورت میگیرد افشای اطلاعات خصوصی افراد است. قانونگذار برای جلوگیری از این جرم در قانون جرایم رایانه آن را جرمانگاری کرده و مجازات آن را بیان میکند و در ماده 16 قانون مذکور بیان میدارد که: هر کس به وسیله سامانههای رایانهای یا مخابراتی، فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند، به نحوی که عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از 91 روز تا دوسال یا جزای نقدی از 15 میلیون ریال تا 100 میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد و چنانچه تغییر یا تحریف به صورت مستهجن باشد، مرتکب به حداکثر هر دو مجازات مقرر، محکوم خواهد شد. و هم چنین برابر ماده 17 قانون جرایم رایانهای اعلام میدارد که: هر کس به وسیله سامانههای رایانهای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او، جز در موارد قانونی، نتشر نماید یا در دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از 91 روز تا دو سال یا جزای نقدی از 20 تا 150 میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد. لازم به ذکر است که قانون گذار در ماده ۱۸ قانون مذکور نیز، افشای اطلاعات مقامات رسمی را از طریق فضای مجازی جرم انگاری کرده است و بیان داشته که: هر کس به قصد اضرار یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی، به وسیله سامانه رایانهای یا مخابراتی، اکاذیبی را منتشر نماید یا در دسترس دیگران قرار دهد یا با همان مقاصد اعمالی را بر خلاف حقیقت، رأساً به عنوان نقل قول، به شخص حقیقی یا حقوقی به طور صریح یا تلویحی نسبت دهد اعم از اینکه از طریق یاد شده، به نحوی از انحاء ضرر مادی یا معنوی به دیگری وارد شود یا نشود، افزون بر اعاده حیثیت (در صورت امکان) به حبس از 91 روز تا دو سال یا جزای نقدی از 20 تا 150 میلیون ریال یا هر دو مجازات، محکوم خواهد شد.
وکیل دادگاه صلح اضافه می کند که : لازم به ذکر است علاوه بر اینکه افشای اطلاعات خصوصی جرم محسوب میشود، تهدید به افشای آن نیز بهعنوان جرم توسط قانونگذار جرمانگاری شده و مجازات سنگینی نیز برای آن در نظر گرفته شده است. به طور مثال، تهدید به افشای اطلاعات خصوص از سوی زن یا شوهر، تهدید به پخشکردن اسکرینشات از پیامهای خصوصی یا افشای عکس و فیلم از روابط نامشروع افراد و… جرم است بهطوریکه ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی در خصوص این جرم چنین بیان میدارد:
“هرگاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشای سری نسبت به خود یا بستگان او نماید، اعم از این که به این واسطه تقاضای وجه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه یا زندان از یک ماه تا یک سال محکوم خواهد شد.“ بهصورت کلی درباره جرم افشای اسرار خصوصی مطالبی ارائه گردید لذا درصورتیکه بزهدیده چنین جرمی قرار گرفته باشید دریافت مشاوره حقوقی از وکلای مجرب مؤسسه حقوقی زعفری راهکاری مناسب جهت احقاق حقوق شما و اقدامات قانونی است. البته برای پیگیری پرونده میتوانید از خدمات وکلای باسابقه مؤسسه حقوقی زعفری نیز استفاده نمایید.
وکیل شورای حل اختلاف میگوید: مرجع صالح برای رسیدگی به پرونده جرم افشای اطلاعات خصوصی دیگران حسب مورد ممکن است متفاوت باشد. باتوجهبه این که شیوههای ارتکاب این جرم گوناگون است، محل وقوع جرم در موارد مختلف متفاوت بوده و در نتیجه ممکن است دادگاههای متعددی شایستگی رسیدگی به این جرم را داشته باشند. بهطورکلی باتوجهبه این که مجازات این جرم تعزیری است، رسیدگی به آن در صلاحیت دادگاه کیفری دو شهرستان محل وقوع جرم خواهد بود. همچنین مرجع تعقیب و تحقیق برای مجازات افشای اطلاعات خصوصی دادسرای عمومی و انقلاب است.
آنچنان که گذشت مرجع صالح برای رسیدگی به جرم افشای اطلاعات خصوصی، ممکن است متفاوت باشد. برای مثال اگر این جرم بهوسیله یک فرد نظامی و در مقام انجام وظایف نظامی ارتکاب یافته باشد، مرجع صالح برای رسیدگی به این جرم دادسراها و دادگاههای نظامی خواهد بود.
افشای اطلاعات خصوصی از موضوعات کیفری بوده و تعقیب و رسیدگی به آن در صلاحیت محاکم کیفری است. نخستین مرجع کیفری که میتوان برای طرح شکایت به آن مراجعه نمود دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان محل وقوع جرم است. همچنین برای طرح شکایت باید در سامانه ثنا ثبتنام و به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرد. در مواردی که جرم افشای اطلاعات خصوصی از جرایم منافی عفت به شمار رود، از صلاحیت دادسرا خارج بوده و برای طرح شکایت در این موارد باید به دادگاه کیفری دو مراجعه نمود.
همچنین بر اساس بند 8 مادهواحده احترام به آزادیهای مشروع و حفظ حقوق شهروندی، قانونگذار به توضیح عبارت افشای اسرار پرداخته و آن را شامل افشای مضمون نامهها و نوشتهها و عکسهای فامیلی و فیلمهای خانوادگی دانسته است؛ بنابراین چتهای خصوصی جزء اسرار افراد به شمار آمده و انتشار یا به عبارتی پخش آن بدون رضایت فرد، زمانی که منتهی به آسیبدیدن حیثیت و آبروی اشخاص شود مجازات در پی دارد.
جرم افشای اطلاعات بانکی بهعنوان یکی از موارد جرم افشای اطلاعات خصوصی اشخاص
وکیل محلات توضیح میدهد: باتوجهبه اینکه تغییر در عملکرد بانکها میتواند بر اقتصاد اثرگذار باشد و به همین منظور نظارت بر بانکها مورد عمل قرار میگیرد فلذا افشای اطلاعات بانکها، یکی از راههایی است که هم سیاستگذاران، هم سرمایهگذاران و هم سپردهگذاران در بخش بانکی میتواند بر حسن عملکرد بانکها نظارت داشته باشند. در همین راستا نهادهای معتبر بینالمللی نظیر کمیته بال، سازمان توسعه و همکاری اقتصادی، چارچوبی را برای حاکمیت شرکتی و افشای اطلاعات بیان کردهاند. در ایران نیز چارچوب افشای اطلاعات بانکها بیان شده است. بررسی ادبیات نظری بیانگر وجود سطح بهینه افشای اطلاعات باتوجهبه عوامل محیطی اقتصادی است. نتایج بررسی نشان میدهد، بین افشای اطلاعات و سودآوری بانکها رابطه U شکل معکوس وجود دارد، بهطوریکه با افزایش افشای اطلاعات ابتدا سطح سودآوری بانکها بهبودیافته و پس از سطح بهینه کاهش مییابد. همچنین بین افشای اطلاعات و سودآوری بانکها باتوجهبه سطح رشد اقتصادی، رابطه U شکل وجود دارد، بهطوریکه ابتدا با افزایش افشا و رشد اقتصادی بانکها، سودآوری بانکها کاهش مییابد و پس از نقطه حداقلی سودآوری بانکها، با افزایش رشد اقتصادی و افشا، سودآوری بانکها افزایش مییابد. از طرف دیگر بین افشای اطلاعات و سودآوری بانکها باتوجهبه سطح تورم، رابطه U شکل معکوس وجود دارد؛ بنابراین به ناظران بانکی پیشنهاد میشود، در الزام افشای اطلاعات، به شرایط اقتصاد کلان توجه داشته باشند. بهطوریکه باتوجهبه سطح رشد اقتصادی و سطح تورم میزان افشای اطلاعات را مشخص نمایند.
آیا افشای اطلاعات بیمار همیشه مصداقی از جرم افشای اطلاعت خصوصی محسوب میشود چه زمانی افشای اسرار بیمار توسط پزشک جرم نیست؟
وکیل سمنان شرح میدهد که : اگرچه بر اساس قانون افشای اسرار بیمار جرم است؛ اما مواردی نیز در این زمینه استثنا حساب میشود. بعضی از این موارد استثنا از این قرارند:
در صورت الزام قانونی و رضایت داشتن خود بیمار: در برخی موارد، الزام قانونی موجب میشود که پزشک چارهای جز افشای اسرار بیمار نداشته باشد. در این حالت افشای اسرار مریض جرم نیست به این دلیل که پزشک عمل خلاف قانون انجام نداده است. همچنین درصورتیکه بیمار از افشای اطلاعات آگاه باشد و رضایت داشته باشد، این عمل جرم حساب نمیشود.
و در خصوص افشای اطلاعات و اسرار کودکان و نوجوانان نیز باید گفت که با اجازه سرپرست یا والدین کودک، پزشک میتواند به اطلاعات پزشکی بیمار دسترسی داشته باشد.
و هم چنین در برخی موارد برای رعایت منافع عمومی پزشک این اجازه را دارد که اسرار و اطلاعات خصوصی بیمار را فاش نماید به این جهت که در بعضی از مواقع افشای اسرار بیمار توسط پزشک بهخاطر سلامتی افراد جامعه رخ میدهد؛ یعنی پزشک موظف است از بیمار رضایت بگیرد مگر اینکه بهخاطر شرایط بیماری، امکان گرفتن اجازه وجود نداشته باشد. در این حالت اولویت با حفظ منافع عمومی است و پزشک میتواند اطلاعات بیمار خود را فاش نماید.
جهت پیشگیری از وقوع جرم و جلوگیری از سوءاستفاده پزشک در افشای اسرار بیمار، لازم به ذکر است که پزشک وظیفه ندارد که جرم و جنایت را داوطلبانه گزارش بدهد اما درصورتیکه بداند که بیمارش قربانی جرم فیزیکی یا جسمی یا روحی شده است، و مورد ظلم واقع شده میتواند به مسئولین گزارش دهد؛ مثلاً پزشک کودکان روی بدن کودک آثار سوختگی سیگار پیدا میکند یا روی بدن بیمار خانمی که سقطجنین داشته آثار ضربوجرح و کبودی دیده میشود که میتواند علت سقط باشد. در این حالت پزشک موظف به رعایت حفظ اسرار نیست و موظف است که به مسئولین گزارش دهد.
برای افشاکردن اطلاعات به مؤسسههای دیگر مانند اداره بیمه رضایت بیمار لازم است. در صورت وجود بیماری واگیردار: اگرچه افشای اسرار بیمار توسط پزشک جرم است اما اگر فرد بیمار مبتلا به بیماریهای واگیردار مانند تیفوس، وبا، آبله و … باشد، پزشک وظیفه دارد که اطلاعات را به دیگران افشا کند تا از گسترش بیماری جلوگیری شود.

با مشورتگرفتن از وکلای مجرب مؤسسه حقوقی زعفری از جمله در موضوع جرم افشای اطلاعات خصوصی با خیال آسوده به مراجع قضایی بروید.
با ما تماس بگیرید: ۰۲۱۳۶۰۳۴۰۳۱
برای پزشکی که بدون علت قانونی اسرار بیمارش را فاش نموده است چه مجازاتی در قانون پیشبینی شده است؟
وکیل خمین بیان میکند: افشای اسرار بیمار ممکن است که برای فرد مسئولیت کیفری، مدنی و انتظامی ایجاد کند. قانون مجازات اسلامی در بخش تعزیرات برای افشای اسرار بیمار از سوی پزشکان و جراحان، مسئولیت کیفری قائل میشود.
مجازات افشای اسرار بیمار توسط پزشک یا فرد یا افراد افشاکننده در قانون مجازات اسلامی بهاینترتیب است که به 3 ماه و یک روز تا یک سال حبس یا به جزای نقدی یک میلیون و 500 هزار ریال تا 600 میلیون ریال محکوم میشوند.
. وکیل جرم افشای اطلاعات خصوصی
وکیل گلپایگان می گوید: ماده مرتبط با افشای اسرار و اطلاعات خصوصی افراد برابر ماده ۶۴۸ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده) [اصلاحی ۱۳۹۹/۲/۲۳ و جزای نقدی اصلاحی ۱۳۹۹/۱۱/۰۸]- اطبا و جراحان و ماماها و داروفروشان و کلیه کسانی که به مناسبت شغل یا حرفه خود محرم اسرار میشوند هرگاه در غیر از موارد قانونی، اسرار مردم را افشا کنند به چهل و پنج روز و دوازده ساعت تا شش ماه حبس و یا به ۲۰/۰۰۰/۰۰۰ تا ۶۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال جزای نقدی محکوم میشوند.
یکی از موارد دیگر ممنوعیت افشای اسرار و اطلاعات افراد در خصوص اسرار تجاری است که جرم محسوب شده است
وکیل سلفچگان بیان میکند: اسرار تجاری مجموعه اسراری هست که در خصوص آن امر تجاری مانند فرمولهای خاص یا الگوها و نقشههای مخصوص آن برند و غیره کاربرد دارد و دیگران نباید از آن باخبر شوند و برای دیگران فاش شود و برای صاحبان آنها دارای ارزش اقتصادی بالایی هست. این امر هم در قانون جرمانگاری شده است
ماده ۷۵ قانون تجارت الکترونیکی
(اصلاحی جزای نقدی ۱۳۹۹/۱۱/۰۸) – متخلفین از ماده (۶۴) این قانون و هرکس در بستر مبادلات الکترونیکی بهمنظور رقابت، منفعت و یا ورود خسارت به بنگاههای تجاری، صنعتی، اقتصادی و خدماتی، با نقض حقوق قراردادهای استخدام مبنی بر عدم افشای اسرار شغلی و یا دستیابی غیرمجاز، اسرار تجاری آنان را برای خود تحصیل نموده و یا برای اشخاص ثالث افشا نماید به حبس از شش ماه تا دو سال و نیم، و جزای نقدی معادل ۲۵۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال محکوم خواهد شد.
افشای اسرار دولتی
این مورد در خصوص کارمندان ادارات دولتی است که اسناد محرمانهای در اختیار آنان قرار دارد که اگر آنها را فاش کنند مشمول مجازات ماده مربوط به این جرم میشوند که قانونگذار دراینخصوص نیز به جرمانگاری پرداخته است.
*قانون مجازات انتشار و افشای اسناد محرمانه و سری دولتی:
قانون مجازات انتشار و افشای اسناد
محرمانه و سری دولتی مصوب ۱۳۵۳٫۱۱٫۲۹
ماده ۱ – اسناد دولتی عبارتاند از هر نوع نوشته یا اطلاعات ثبت یا ضبط شده مربوط به وظایف و فعالیتهای وزارتخانهها و مؤسسات دولتی و وابسته به دولت و شرکتهای دولتی از قبیل مراسلات – دفاتر – پرونده – عکسها – نقشهها – کلیشهها – نمودارها – فیلمها – میکروفیلمها و نوارهای ضبطصوت که در مراجع مذکور تهیه و یا به آن رسیده باشد.
اسناد دولتی سری اسنادی است که افشای آنها مغایر با مصالح دولت و یا مملکت باشد.
اسناد دولتی محرمانه اسنادی است که افشای آنها مغایر با مصالح خاص اداری سازمانهای مذکور در این ماده باشد.
ماده ۲ – هر یک از کارکنان سازمانهای مذکور در ماده یک که حسب وظیفه مأمور حفظ اسناد سری و محرمان دولتی بوده یا حسب وظیفه اسناد مزبور در اختیار او بوده و آنها را انتشار داده یا افشای نماید یا خارج از حدود وظایف اداری در اختیار دیگران قرار دهد یا به هر نحو، دیگران را از مفاد آنها مطلع سازد در مورد اسناد سری به حبس جنایی درجه ۲ از دو تا ده سال و در مورد اسناد محرمانه به حبس جنحهای از شش ماه تا سه سال محکوم میشود همین مجازات حسب مورد مقرر است درباره کسانی که این اسناد را با علم و اطلاع از سری یا محرمانه بودن آن چاپ یا منتشر نموده و یا موجبات چاپ یا انتشار آن را فراهم نمایند.
درصورتیکه افشای مفاد اسناد مذکور در اثر عدم رعایت نظامات یا در اثر غفلت و مسامحه حفاظت آنها صورتگرفته باشد مجازات او سه ماه تا ششماهه حبس جنحهای خواهد بود.
ماده ۳ – هر یک از کارکنان سازمانهای مذکور در ماده ۱ یا اشخاص دیگر که اطلاعات یا مذاکرات یا تصمیمات سری و محرمانه دولتی را به نحوی از انحا به کسی که صلاحیت اطلاع بر آن را ندارد به دهد یا موجبات افشا یا انتشار آنها را فراهم نماید عمل مرتکب در حکم افشا یا انتشار اسناد سری یا محرمانه دولتی محسوب میشود.
ماده ۴ – تعقیب کیفری هر یک از جرایم مذکور در موارد فوق موکول به تقاضای وزارتخانه یا مؤسسه یا سازمانی است که اسناد آن منتشر یا افشا شده است.
ماده ۵ – درصورتیکه اعمال فوق بهموجب قوانین دیگری مستلزم مجازات شدیدتری باشد مرتکب به مجازات اشد محکوم خواهد شد.
ماده ۶ – هرگاه انتشار یا افشای اسناد دولتی مذکور در این قانون متضمن جاسوسی یا جرایم دیگری باشد که رسیدگی به آن در صلاحیت دادگاههای نظامی است در دادگاههای مزبور رسیدگی خواهد شد.
ماده ۷ – نیروهای مسلح شاهنشاهی از شمول مقررات این قانون مستثنی بوده و تابع قوانین خود است.
ماده ۸ – آییننامه طرز نگاهداری اسناد سری و محرمانه دولتی و طبقهبندی و نحوه مشخص نمودن نوع اسناد و اطلاعات توسط وزارت دادگستری تهیه و به تصویب هیئت وزیران خواهد رسید.
نویسنده: معصومه ولی زاده، کارشناس ارشد حقوق خصوصی،وکیل دادگستری
قبل از ورود به هر دعوای حقوقی حتما با وکیل حقوقی متخصص مشورت کنید و بدون ارزیابی ادله و مدارک وارد دعوا نشوید. موضوعات حقوقی بسیار تخصصی و پیچیده است و یک اشتباه کوچک می تواند خسارت های زیادی را متوجه شما کند.
مؤسسه حقوقی زعفری متشکل از مجموعه ای از وکلای حرفه ای دادگستری آماده ارائه مشاوره بیشتر درباره این موضوع به شما است.
