منو
logo2

وکیل حقوقی

وکالت به معنای دادن نمایندگی به فرد دیگری جهت انجام موضوعی اعم از حقوقی یا غیر حقوقی. در این مقاله قصد داریم شما را با معنا و مفهوم وکیل حقوقی آشنا کرده و وظایف وکیل حقوقی را بررسی کنیم.

در این مقاله قصد داریم شما را با معنا و مفهوم وکیل حقوقی آشنا کرده و وظایف وکیل حقوقی را بررسی کنیم.

وکالت چیست و وکیل حقوقی کیست؟

وکالت به معنای دادن نمایندگی به فرد دیگری جهت انجام موضوعی اعم از حقوقی یا غیر حقوقی.

 وکالت به معنای عام ممکن است به هر شخصی اعم از حقوقی و غیر حقوقی اعطا گردد تا مطابق با اختیارات در وکالتنامه به انجام موضوع وکالت بپردازد. به این نوع وکالت که توسط هر شخصی اعم از وکیل و غیر وکیل قابل تفویض می باشد وکالت مدنی می گویند.

وکالت به معنای خاص به شخصی گفته می‌شود که نماینده‌ی شخص حقیقی یا حقوقی در امور حقوقی می باشد. در واقع وکیل حقوقی پس از تنظیم قرارداد وکالتنامه با موکل خود موظف می شود در مراجع قضایی و مراجع غیر قضایی حضور پیدا کرده و از موضوع وکالت دفاع نماید.

موسسه حقوقی زعفری رحقی با بیش از بیست وکیل حقوقی متخصص آماده ی ارائه خدمات مشاوره و وکالت در امور حقوقی، کیفری، ملکی،خانواده و طلاق می باشد. برای اطلاعات بیشترو ارتباط با وکیل حقوقی متخصص با شماره تماس های موجود در سایت تماس حاصل فرمایید.

وکیل حقوقی

انواع وکیل حقوقی

می‌توان وکیل حقوقی را به موارد زیر دسته‌بندی کرد:

1 ـ وکیل حقوقی انتخابی

2 ـ وکیل حقوقی تسخیری

3 ـ وکیل حقوقی معاضدتی

4 ـ وکیل حقوقی مع‌الواسطه

5 ـ وکیل حقوقی سازمانی

6 ـ وکیل حقوقی کارآموز

7 ـ وکیل حقوقی اتفاقی

در ادامه به صورت مختصر در خصوص هر یک از دسته‌بندی‌های وکیل حقوقی توضیحاتی ارائه می‌شود.

وکیل حقوقی انتخابی

وکیل حقوقی انتخابی وکیلی است که موکل پس از بررسی و تحقیق وکیل حقوقی را انتخاب کرده سپس قرارداد وکالت با او تنظیم نموده و موضوع وکالت را به او واگذار می نماید تا در مراجع حقوقی به دفاع از او بپردازد.

وکیل حقوقی تسخیری

درصورتی که در پرونده کیفری متهم استطاعت مالی نداشته باشد وکیل حقوقی تحت عنوان وکیل تسخیری به متهم تعلق می گیرد تا وکیل حقوقی از حقوق او دفاع نماید. وکیل حقوقی به عنوان وکیل تسخیری به در خواست متهم و توسط قاضی‌ای انتخاب می شود که به پرونده‌ی متهم رسیدگی می نماید. در این نوع وکالت وکیل حقوقی صرفا برای متهم انتخاب می شود و شاکی حق انتخاب وکیل حقوقی به عنوان وکیل تسخیری را ندارد.

با توجه به پیچیدگی و تخصصی بودن دعاوی حقوقی و کیفری توصیه می‌شود، قبل از ورود به هر دعوای حقوقی با وکیل حقوقی از موسسه حقوقی معتبر و با سابقه مشورت و سپس طرح دعوا کنید.

وکیل حقوقی معاضدتی

در صورتی که در پرونده های حقوقی خواهان و خوانده استطاعت مالی و توان برخورداری از وکیل حقوقی را نداشته باشند هردو می توانند وکیل حقوقی معاضدتی انتخاب نمایند. خواهان و خوانده می توانند به اداره معاضدت کانون وکلا مراجعه کرده و از آن نهاد حقوقی درخواست وکیل حقوقی معاضدتی نمایند. برخلاف وکیل حقوقی تسخیری که دادگاه برای متهم وکیل حقوقی تسخیری انتخاب می نمود در این نوع وکالت دادگاه دخالتی در تعیین وکیل حقوقی معاضدتی نمی نماید. اما کسی که به اداره معاضدت مراجعه می کند و درخواست وکیل حقوقی معاضدتی می نماید باید عدم استطاعت مالی خود را اثبات نماید.

وکیل حقوقی

وکیل حقوقی مع الواسطه

وکیل حقوقی مع الواسطه به این معناست که گاهی فردی که وکیل حقوقی موکل است به شخص دیگری وکالت بدهد تا امر وکالت را انجام بدهد. به این عمل که وکیل حقوقی اول به وکیل حقوقی دوم وکالت می دهد، وکالت مع الواسطه و یا وکالت در توکیل گفته می شود. البته در صورتی وکیل حقوقی اول می تواند موضوع وکالت را به وکیل حقوقی دوم ارجاع بدهد که از سوی موکل این اختیار به وی داده شده باشد.

وکیل حقوقی سازمانی

قانون برای پشتیبانی و حمایت قانونی از کارمندان دولتی و کارمندان نیروهای مسلح و… وکیل حقوقی تحت عنوان وکیل سازمانی در اختیار آنان قرار می دهد تا در صورت به وجود آمدن مشکلات حقوقی و قضایی در اداره محل خدمت آنها، بتوانند به کمک وکیل حقوقی سازمانی از حق و حقوق خود دفاع نمایند.

وکیل حقوقی کارآموز

پس از آنکه دانشجویان رشته حقوق موفق به قبولی در آزمون وکالت بشوند باید مدتی را تحت سرپرستی شخصی به عنوان وکیل سرپرست سپری کنند تا دوران کارآموزی آنان به پایان برسد و به درجه ی وکیل حقوقی پایه یک ار تقاء پیدا کنند.

وکیل حقوقی

وکیل حقوقی اتفاقی

طرح دعوا در مراجع قضایی ودفاع در برابر دعوا مستلزم داشتن دانش حقوقی لازم است و کسی که بخواهد در دادگاه اقامه دعوا کند یا باید شخصا در دادگاه اقدام کند و یا اینکه توسط وکیل حقوقی که دارای پروانه ی وکالت دادگستری است اقدام نماید . اما در یک مورد خاص قانون به کسانی که دانش حقوقی داشته اما دارای پروانه‌ی وکالت نمی باشند و وکیل حقوقی نیستند این اجازه را داده است که در صورتی که برای خانواده و نزدیکان او دعوای حقوقی رخ دهد شخص به صورت موردی و اتفاقی در آن پرونده به عنوان وکیل حقوقی وکالت کند.

در چه مواردی وکیل حقوقی نمی تواند وکالت کند؟

1 ـ عزل وکیل حقوقی توسط موکل

2 ـ استعفای وکیل حقوقی

3 ـ فوت وکیل حقوقی یا موکل

4 ـ ممنوع شدن و یا تعلیق وکیل حقوقی از وکالت

نویسنده: مهدیه دیلمی، کارشناس حقوق، وکیل پایه یک دادگستری

قبل از ورود به هر دعوای حقوقی حتما با وکیل حقوقی متخصص مشورت کنید و بدون ارزیابی ادله و مدارک وارد دعوا نشوید. موضوعات حقوقی بسیار تخصصی و پیچیده است و یک اشتباه کوچک می تواند خسارت های زیادی را متوجه شما کند.

مؤسسه حقوقی زعفری متشکل از مجموعه ای از وکلای حرفه ای دادگستری آماده ارائه مشاوره بیشتر درباره این موضوع به شما است.

وکیل حقوقی

همه حقوق این سایت برای موسسه حقوقی «زعفری رحقی»محفوظ است.