منو
logo2

وثیقه بانکی

وثیقه در معنای لغوی به معنای محکم‌کاری و استوار است و در معنای حقوقی مبلغ مالی یا دارایی است که در ازای شرطی نزد طرف قرارداد گذاشته می‌شود.در این مقاله قصد داریم شما را با مبحث وثیقه بانکی آشنا کنیم و کاربردی‌ترین نکات در خصوص وثیقه بانکی را بشناسیم.

در این مقاله قصد داریم شما را با مبحث وثیقه بانکی آشنا کنیم و کاربردی‌ترین نکات در خصوص وثیقه بانکی را بشناسیم.

با ما همراه باشید

پیش از پرداختن به مبحث وثیقه بانکی بهتر است به تعریف وثیقه بپردازیم.

وثیقه چیست؟

وکیل شهرری وثیقه را این گونه تعریف می‌کند: وثیقه در معنای لغوی به معنای محکم‌کاری و استوار است و در معنای حقوقی مبلغ مالی یا دارایی است که در ازای شرطی نزد طرف قرارداد گذاشته می‌شود.

وثیقه بانکی

جهت آشنایی بیشتر در خصوص مبحث وثیقه بانکی و دعاوی مرتبط با وثیقه بانکی با مؤسسه حقوقی زعفری و همکاران تماس حاصل نمایید.

وثیقه بانکی چیست؟

زمانی که شخصی تصمیم دارد وام و تسهیلاتی را از بانک دریافت نماید باید مالی را در ازای آن در اختیار بانک قرار بدهد که به آن مال وثیقه بانکی می‌گوییم.

مراحل دریافت وام با وثیقه بانکی به چه صورت است؟

وکیل رباط کریم توضیح می‌دهد که در قدم اول متقاضی تسهیلات باید درخواست خود را به بانک تقدیم کند سپس فرم‌های مربوط به اطلاعات شغلی و مالی و شخصی خود را پر نماید. سپس بانک جهت پرداخت وام نوع وثیقه بانکی که مورد قبول بانک است را تعیین می‌نماید که این وثیقه می‌تواند ملک، خودرو، سهام و یا هر مال دیگری باشد.

وکیل تهران اضافه می‌کند که پس از بررسی و ارزیابی مورد وثیقه بانکی درصورتی‌که وثیقه بانکی مورد تأیید بانک بود نسبت به پرداخت وام به شخص اقدام می‌شود.

جهت آشنایی بیشتر در خصوص مبحث وثیقه بانکی و دعاوی مرتبط با وثیقه بانکی با مؤسسه حقوقی زعفری رحقی و همکاران تماس حاصل نمایید

آیا سهام  را می‌توان وثیقه بانکی گذاشت؟

وکیل اسلامشهر شرح می‌دهد که به‌طورکلی سهام یکی از دارایی‌های اشخاص و اتفاقاً نقدشونده‌ترین اموال محسوب می‌شود. در اخذ وثیقه بانکی برای دریافت وام توسط بانک و یا هرجایی که نیاز به وثیقه باشد؛ مثلاً در زندان و بازداشتگاه، سهام نقدشونده‌ترین دارایی است چرا که به‌محض عدم پرداخت دین از سمت اشخاص آن نهاد می‌تواند از طریق وکالتی که دارد سهام در وثیقه را به فروش رسانده و طلب خود را وصول کند.

جهت آشنایی بیشتر در خصوص مبحث وثیقه بانکی و دعاوی مرتبط با وثیقه بانکی با مؤسسه حقوقی زعفری رحقی و همکاران تماس حاصل نمایید

برخلاف روند طولانی ملک که باید برای آن مزایده برگزار و قیمت‌گذاری کارشناسی شود سهام این اشکالات را ندارد.

به‌طورکلی یکی از مواردی که وثیقه مورد قبول واقع می‌شود راحت به فروش رسیدن وثیقه است.

سهام و سهام عدالت همه این کارکردها و مزیت‌ها را دارند منتهی چون کمتر موردتوجه بوده‌اند و از آنها کمتر در این زمینه‌ها استفاده شده است به همین دلیل مقداری ابهام برای اشخاص در این زمینه وجود دارد.

وثیقه بانکی

جهت آشنایی بیشتر در خصوص مبحث وثیقه بانکی و دعاوی مرتبط با وثیقه بانکی با مؤسسه حقوقی زعفری رحقی و همکاران تماس حاصل نمایید

آیا سهام غیرقابل‌فروش را می‌توان وثیقه بانکی گذاشت؟

وکیل شهریار می‌گوید دررابطه‌با سهام عدالت در شیوه مستقیم به دلیل آنکه فروش فعلاً متوقف شده و امکان وثیقه‌گذاری آن وجود ندارد، به‌شرط آنکه دریافت‌کننده وثیقه بانکی غیرقابل‌فروش بودن آن را قبول کند که البته فروش آن منتظر دستور و برنامه دولت و بورس است. در این صورت هیچ مانعی برای وثیقه‌گذاری آن وجود ندارد.

چگونه سندی را که به‌عنوان وثیقه بانکی در رهن بانک است را از رهن خارج کنیم؟

وکیل رودهن شرح می‌دهد چنانچه جهت جابه‌جایی یا هر دلیل دیگری نیاز شود سند وثیقه بانکی از رهن خارج شود دو روش پیشنهاد می‌شود:

اول: چنانچه سند بابت وام به‌عنوان وثیقه بانکی در رهن قرار گرفته باشد، محاسبه و پرداخت مبلغ باقیمانده از بدهی و تسویه‌حساب کامل از موجبات فک رهن است.

دوم: چنانچه سند بابت تضمین دین یا تعهدی به‌عنوان وثیقه بانکی در رهن قرار گرفته باشد و به دلیل انتقال یا… قصد فک رهن داشته باشید می‌توان با معرفی سندی که از لحاظ ارزش ریالی و سهل البیع بودن با سند مورد وثیقه بانکی برابری نماید یا از آن بالاتر باشد، سند قبلی را فک رهن نمود.

وثیقه بانکی

جهت آشنایی بیشتر در خصوص مبحث وثیقه بانکی و دعاوی مرتبط با وثیقه بانکی با مؤسسه حقوقی زعفری رحقی و همکاران تماس حاصل نمایید

آیا با فوت راهن ملک مورد وثیقه بانکی از رهن بانک خارج می‌شود؟

وکیل لواسان می‌گوید: اگر ملکی را وثیقه بانکی جهت دریافت وام در بانک قرار دادید با فوت مالک ملک، امکان ازبین‌رفتن وثیقه وجود نخواهد داشت و وراث باید تابع وثیقه باشند.

جهت آشنایی بیشتر در خصوص مبحث وثیقه بانکی و دعاوی مرتبط با وثیقه بانکی با مؤسسه حقوقی زعفری رحقی و همکاران تماس حاصل نمایید.

نویسنده: مهدیه دیلمی، کارشناس حقوق، وکیل پایه یک دادگستری

قبل از ورود به هر دعوای حقوقی حتما با وکیل حقوقی متخصص مشورت کنید و بدون ارزیابی ادله و مدارک وارد دعوا نشوید. موضوعات حقوقی بسیار تخصصی و پیچیده است و یک اشتباه کوچک می تواند خسارت های زیادی را متوجه شما کند.

مؤسسه حقوقی زعفری متشکل از مجموعه ای از وکلای حرفه ای دادگستری آماده ارائه مشاوره بیشتر درباره این موضوع به شما است.

همه حقوق این سایت برای موسسه حقوقی «زعفری رحقی»محفوظ است.