منو
logo2

قولنامه

امروزه با توجه نیازهای مردم در جامعه، معامله در بین آن ها رواج چشم گیری پیدا کرده است، در واقع مردم نیاز دارند تا از طریق خرید و فروش اموال خود اقدام جابه جایی دارایی خود کنند تا سودی به دست آورند و به زندگی ادامه دهند. یکی از اعمال حقوقی که بین مردم مرسوم شده است قولنامه می باشد. در این پژوهش به تعریف قولنامه و مواردی پیرامون آن پرداخته می شود.

امروزه با توجه نیازهای مردم در جامعه، معامله در بین آن ها رواج چشم گیری پیدا کرده است، در واقع مردم نیاز دارند تا از طریق خرید و فروش اموال خود اقدام جابه جایی دارایی خود کنند تا سودی به دست آورند و به زندگی ادامه دهند. یکی از اعمال حقوقی که بین مردم مرسوم شده است قولنامه می باشد. در این پژوهش به تعریف قولنامه و مواردی پیرامون آن پرداخته می شود.

قولنامه

قولنامه سندی عادی است که در آن تعهدات طرفین قید می شود و موعدی برای اجرای تعهد تعیین شده تا هر یک از طرفین سر موعد به تعهدات خود عمل نماید. در قولنامه ممکن است وجه التزام نیز تعیین شود تا در صورتی که هر یک از طرفین تعهدات خود را که در قولنامه تعیین شده به موقع اجرا نگذارد یا با تاخیر به تعهد خود عمل نمایید خسارت عدم انجام تعهد یا خسارت تاخیر در اجرای تعهد را به طرف دیگر بپردازد.

در این خصوص وکیل حقوقی موسسه حقوقی زعفری رحقی آمادگی لازم جهت مشاوره حقوقی را دارد.

قولنامه

قولنامه ماشین

قولنامه در موارد زیادی در اموال منقول و غیر منقول کاربرد دارد. در مورد معامله ماشین نیز از قولنامه استفاده می شود و طرفین قرارداد به صورت دست نویس، تعهدات خود را قید میکنند. در قولنامه ماشین، مورد معامله، مشخصات فروشنده و خریدار، ثمن معامله و نحوه پرداخت آن و سایر توضیحات که شامل موعد انجام تعهد اصلی و ضمانت اجرای عدم انجام تعهد یا تاخیر در اجرای تعهد است می باشد.

شما می توانید با مراجعه به موسسه حقوقی زعفری، از خدمات وکلا متخصص جهت مشاوره و قبول دعاوی حقوقی بهره مند شوید.

قولنامه خانه

قولنامه در مورد اموال غیر منقول نیز کاربرد دارد. طرفین معامله با تنظیم قولنامه خانه، متهد می شوند که در موعد تعیین شده در دفتر خانه اسناد رسمی حاضر شده و خریدار ثمن معامله را پرداخت نماید و فروشنده نیز سند رسمی مالکیت را به خریدار منتقل نماید. قولنامه در مورد انتقال اموال غیر منقول به تنهایی کفایت نمی کند در واقع قولنامه نوعی پیش قرارداد است و زمینه را برای ایجاد نقل و انتقال ملک فراهم می کند.

مشاوره با وکیل پاکدشت در این زمینه می تواند کمک به سزایی در مورد انعقاد قولنامه در موارد مختلف باشد.

قولنامه

قولنامه زمین

زمین نیز از اموال غیر منقول محسوب می شود، قولنامه در مورد زمین نیز ممکن است بین طرفین منعقد شود. در صورتی که زمین سابقه ثبتی داشته باشد قولنامه در این مورد نیز به تنهایی کفایت نمی کند زیرا قانون ثبت اسناد و املاک، در مورد املاک و اراضی دارای پلاک ثبتی، دارنده سند عادی را مالک نمی شناسد یعنی طرفین باید بعد از انعقاد قولنامه، به دفتر اسناد رسمی مراجعه نموده و فروشنده سند مالکیت را به خریدار منتقل نماید. در مقابل، زمین هایی هستند که سابقه ثبتی ندارند و معمولا با قولنامه مورد معامله قرار می گیرند.

قولنامه اجاره خانه

در مورد اجاره خانه نیز معمولا از قولنامه استفاده می شود. در این قولنامه، قصد طرفین انتقال مالکیت خانه نیست طرفین با انعقاد قولنامه، مالکیت منافع خانه را مد نظر قرار می دهند یعنی در واقع در این قولنامه، مالکیت منافع خانه برای مدت معین در مقابل عوضی که معمولا پول است به مستاجر منتقل می شود.

با توجه حساسیت امر و آثار حقوقی که هر یک از موارد دارد مشاوره با یک وکیل متخصص در پاکدشت ضروری به نظر می رسد.

قولنامه

تفاوت قولنامه و مبایعه نامه

به اعتقاد برخی، قولنامه همان مبایعه است و تفاوتی بین این دو وجود ندارد، در حالی که بین این دو تفاوت وجود دارد، بدین شرح که قولنامه عقدی عهدی است و طرفین توافق می کنند که در آینده به تعهدات خود عمل کنند برای مثال برای معامله خودرو، طرفین قولنامه ای منعقد می کنند میکنند که در آینده خریدار ثمن معامله را بپردازد و فروشند سند را منتقل نماید یعنی با انعقاد قولنامه مالکیتی منتقل نمی شود و فقط یک تعهدی برای طرفین ایجاد می شود به بیان دیگر، قولنامه تعهد به بیع است، ولی مبایعه نامه خودِ بیع است و موجب انتقال مالکیت می شود و آثار حقوقی خود در ماده ۳۶۲ قانون مدنی را در همان لحظه مترتب می شود.

نتیجه

وکیل حقوقی مقرر می‌دارد قولنامه سندی عادی است و یکی از اوصاف آن عهدی بودن می باشد، قولنامه هم در اموال منقول و هم غیر منقول کاربرد دارد، قولنامه تعهد به بیع است و موجب انتقال مالکیت نمی شود ولی مبایعه نامه بیع است موجب انتقال مالکیت می شود.

نویسنده: امیر نژاد محمدی، کارشناس ارشد حقوق خصوصی، وکیل دادگستری

قبل از ورود به هر دعوای حقوقی حتما با وکیل حقوقی متخصص مشورت کنید و بدون ارزیابی ادله و مدارک وارد دعوا نشوید. موضوعات حقوقی بسیار تخصصی و پیچیده است و یک اشتباه کوچک می تواند خسارت های زیادی را متوجه شما کند.

مؤسسه حقوقی زعفری متشکل از مجموعه ای از وکلای حرفه ای دادگستری آماده ارائه مشاوره بیشتر درباره این موضوع به شما است.

قولنامه

همه حقوق این سایت برای موسسه حقوقی «زعفری رحقی»محفوظ است.