منو
logo2

قانون مشارکت در ساخت

امروزه باتوجه‌به افزایش قیمت مسکن در چند‌ساله اخیر خیلی از افراد که دارای املاک چند سال سابقه و به‌قول‌معروف کلنگی هستند به قرارداد مشارکت در ساخت روی آورده‌اند و همچنین باتوجه‌به اینکه برخی افراد به دلیل قیمت بالا ملک و زمین و عدم توانایی آن‌ها در خرید، در صدد انعقاد قرارداد و قانون مشارکت در ساخت با افرادی که دارای املاک و زمین هستند برآمدند تا با استفاده از این تعامل و قرارداد، مالک زمین بدون استفاده از سرمایه و هزینه‌های ساخت‌وساز صاحب چند واحد باکیفیت و متریال جدید می‌شوند و هم مهندسین و افراد که در پی قرارداد و قانون مشارکت در ساخت هستند با استفاده تیم مهندسی و حرفه‌ای خود صاحب آپارتمان می‌شوند.

امروزه باتوجه‌به افزایش قیمت مسکن در چند‌ساله اخیر خیلی از افراد که دارای املاک چند سال سابقه  و به‌قول‌معروف کلنگی هستند به قرارداد مشارکت در ساخت روی آورده‌اند و همچنین باتوجه‌به اینکه برخی افراد به دلیل قیمت بالا ملک و زمین و عدم توانایی آن‌ها در خرید، در صدد انعقاد قرارداد و قانون مشارکت در ساخت با افرادی که دارای املاک و زمین هستند برآمدند تا با استفاده از این تعامل و قرارداد، مالک زمین بدون استفاده از سرمایه و هزینه‌های ساخت‌وساز صاحب چند واحد باکیفیت و متریال جدید می‌شوند و هم مهندسین و افراد که در پی قرارداد و قانون مشارکت در ساخت هستند با استفاده تیم مهندسی و حرفه‌ای خود صاحب آپارتمان می‌شوند. که قانون مشارکت در ساخت دارای شرایطی است که در ادامه وکیل دادگستری مؤسسه حقوقی زعفری به شرح آن و نحوه چگونگی انعقاد قرارداد و قانون مشارکت در ساخت می‌پردازد.   

در ابتدا برای به‌کارگیری و بهره‌برداری بهتر از قانون مشارکت در ساخت به تعریف مختصری از آن می‌پردازیم.

قانون مشارکت در ساخت

مؤسسه حقوقی زعفری متشکل از کادری متخصص در تمام زمینه‌های حقوقی، کیفری، ثبتی، ملکی، خانواده و قانون مشارکت درساخت می‌تواند در تمام مراجع قضایی همراه و همیار شما باشد.

تعریف قانون مشارکت در ساخت

وکیل پاکدشت می‌گوید: این نوع قرارداد، حاصل تعامل دو طرف است که یک طرف آن مالک زمین است که ملک خود را در اختیار طرف مقابل یعنی سازنده برای ساخت‌وساز قرارداده و طرف دیگر سازنده است که طبق قانون مشارکت در ساخت میان آن‌ها، ملک موردنظر را تحویل گرفته و با شرایط مندرج در قانون مشارکت در ساخت ساخته و در موعد مقرر در قانون مشارکت در ساخت تحویل می‌دهد.

-مواردی که در قانون مشارکت در ساخت باید موردتوجه مالک قرار گیرد تا باعث ضرر و زیان آن نشود و به سود نسبی در قانون مشارکت در ساخت برسد که در ادامه وکیل مؤسسه حقوقی زعفری به شرح آن می‌پردازد.

وکیل تهران شرح می‌دهد: اولین موردی که مالک ملک در قانون مشارکت در ساخت باید موردتوجه قرار دهد نحوه تقسیم واحدهای آپارتمان ساخته شده است که به طور مساوی میان آن‌ها و به نسبت محاسبه هزینه‌های اجرایی ساخت‌وساز و ارزش ملک است و مورد بعدی توافق و مشخص‌کردن مصالح ساختمانی، و لوازم و نوع درجه و میزان کیفیت آن‌ها برای بکار گیری در ساختمان و پروژه مقرر  در قرارداد مشارکت در ساخت است که سازنده طبق همان موارد مشخص شده لوازم و مصالح و ابزار را مورداستفاده قرار می‌دهد و اینکه  سازنده نتواند از مصالح و لوازم با درجه و کیفیت پایین‌تر از قانون مشارکت در ساخت استفاده نماید.

وکیل شهریار اضافه می‌کند: مورد بعدی که در بین قانون مشارکت در ساخت امروزه حایز اهمیت است زمان تحویل پروژه است که در سروقت و زمان مشخص شده در قرارداد قانون داد مشارکت در ساخت تحویل دهد و در صورت عدم تحویل پروژه در بازه زمانی مقرر در قانون مشارکت در ساخت به‌ازای هر روز تأخیر وجه التزام و خسارات قراردادی تعیین شود.

وکیل دماوند می‌گوید: مورد دیگر، مالک باید مطمئن شود که سازنده قانون مشارکت در ساخت مجوزهای لازم و مربوط به ساخت و ساز پروژه  و ساختمان از قبیل گواهی عدم تخلف در ساخت و ساز، مجوز و تاییدیه آسانسور و مجوزهای مربوط به شهرداری را به صورت قانونی و سر موعد مقرر خود دریافت کرده و از ابتدا و تا انتها، پروژه را با رعایت قوانین و مقررات مربوط به مجوزها و قرارداد و قانون مشارکت در ساخت، تکمیل و ساخته و تحویل دهد.

-حال وکیل ورامین به نکاتی که از طرف سازنده پروژه ساختمان در قانون مشارکت در ساخت باید رعایت و موردتوجه قرار گیرد می‌پردازد:

اولین موردی که از طرف سازنده حایز اهمیت است این است که سازنده با استفاده از استعلام از مراجع صالح از جمله سازمان ثبت‌اسناد املاک از آزادی ملک و عدم بازداشت و رهن بودن آن اطمینان حاصل نماید سپس از مالکیت قطعی مالک نسبت به ملک و عدم وجود مالکین احتمالی نسبت به سند و ملک مربوطه اطمینان حاصل نماید و بعد از آن مالک باید با همان شرایط مقرر در قرارداد قانون مشارکت در ساخت و سروقت و به‌موقع، ملک را جهت ساخت و ساز و عملی‌کردن پروژه به سازنده تحویل نماید.

وکیل قرچک بیان می‌کند: نکته‌ای مهم که در این بخش نیز وجود دارد، اخذ وکالت مربوط به انجام کارها اداری و مجوزها از مالک است که ایشان باید در صدد این مورد برآید تا سازنده پروژه دراین‌خصوص و اخذ مجوزها به مشکل بر نخورد.

قانون مشارکت در ساخت

مؤسسه حقوقی زعفری با وکلای متخصص در تمام زمینه‌های حقوقی می‌تواند همراه و مشاور شما در کلیه مراحل دادرسی باشد.

مزایا و فواید قرارداد مشارکت در ساخت

قرارداد و قانون مشارکت در ساخت دارای مزایای است که دو طرف قرارداد می‌توانند از آن بهره‌مند شوند که در ادامه وکیل پیشوا به شرح آن می‌پردازد.

1-ساختمان جدید طبق استادارد های ساخت و ساز و با رعایت اصول مهندسی به روز ساخته شده است که دارای ایمنی و بنایی محکم‌تر و با کیفیت تر نسبت به ملک قبلی می‌باشد.

2- واحدهای جدید و با تعداد بیشتری نسبت به ساختمان قبلی مورد استفاده و تحویل طرفین قرار می‌گیرد که خود باعث کسب سود و منفعت بالایی از قرارداد و قانون مشارکت در ساخت می‌باشد.

3-یکی دیگر از مزایای قانون مشارکت در ساخت مدرن و جدید بودن ساختمان می‌باشد که این ویژگی خود دارای اهمیت چشم گیری در دنیای مدرنیته امروزی دارد.

4- ساختمان جدید با مصالح و ابزار با کیفیت تر و جدید ترو با متریال بالا ساخته شده است که این نسبت به کیفیت تاسیسات و مصالح ساختمان قبلی ارتقا یافته که این موضوع خود باعث ایمنی و استاندارد بالای ساختمان جدید می‌باشد.

قانون مشارکت در ساخت

با ما تماس بگیرید: 36034031 ـ 021

خطرات احتمالی ناشی از قانون مشارکت در ساخت

همان‌طور که قانون مشارکت در ساخت دارای مزیت و فوایدی است که دو طرف می‌توانند از آن به‌خوبی بهره‌مند شوند و به سود مطلوب و چشمگیری برسند همان قدر هم می‌تواند دارای مشکلات و خطراتی باشد که در ادامه وکیل دماوند به شرح آن می‌پردازد.

از خطرات و مشکلات قانون مشارکت در ساخت که می‌توان به آن اشاره کرد تأخیر در ساخت پروژه و عدم تحویل پروژه سر موعد قانونی آن در قرارداد است و مورد دیگر ساخت پروژه و ساختمان بدون اخذ مجوز از سازمان‌های مربوطه و ساخت‌وساز غیرقانونی که در نهایت موجب به‌وجودآمدن خلافی ساختمان و حتی صدور حکم به تخریب ساختمان می‌شود.

وکیل اسلامشهر معتقد است نکته‌ای دیگر که حایز اهمیت است و معمولاً امروزه در قراردادهای مشارکت در ساخت رعایت می‌شود و وکلا و اشخاص متخصص نیز این موضوع را در قانون مشارکت در ساخت تأکید می‌کنند، انتخاب داور جهت حل‌وفصل در مواقع حدوث اختلاف نسبت به قانون مشارکت در ساخت است که با انتخاب داور در قانون قرارداد مشارکت در ساخت باعث رفع‌اختلاف و تسریع در روند حل اختلاف می‌شود و با رعایت و درنظرگرفتن این موضوع در قانون مشارکت در ساخت دیگر نیاز به مراجعه به مراجع قضایی و گذراندن روند طولانی جهت حل اختلاف در قانون مشارکت در ساخت نمی‌باشد. و در نهایت باید گفت که در هر قراردادی امکان سود و زیان و یا هیچ یک از آن‌ها وجود دارد که قرارداد مشارکت در ساخت هم از این موضوع مستثنی نیست پس بهتر است جهت جلوگیری از این خطرات احتمالی قراردادهای مشارکت در ساخت را زیر نظر و توسط افراد متخصص و نزد وکلای دادگستری مجرب تنظیم و منعقد نماییم که احتمال خطرات احتمالی ناشی از قانون مشارکت در ساخت را  به حداقل و حتی به صفر برسانیم.

نویسنده: مصطفی کرمانی، کارشناس حقوق، وکیل دادگستری

قبل از ورود به هر دعوای حقوقی حتما با وکیل حقوقی متخصص مشورت کنید و بدون ارزیابی ادله و مدارک وارد دعوا نشوید. موضوعات حقوقی بسیار تخصصی و پیچیده است و یک اشتباه کوچک می‌تواند خسارت های زیادی را متوجه شما کند.

مؤسسه حقوقی زعفری متشکل از مجموعه‌ای از وکلای حرفه‌ای دادگستری آماده ارائه مشاوره بیشتر درباره این موضوع به شما است.

موسسه حقوقی زعفری

همه حقوق این سایت برای موسسه حقوقی «زعفری رحقی»محفوظ است.