منو
logo2

طلاق توافقی

طلاق توافقی زمانی اتفاق می افتد که ادامه ی زندگی مشترک برای زوج و زوجه (مرد و زن) امکان پذیر نبوده و آن ها با دلیل یا بدون دلیل تصمیم به پایان دادن زندگی مشترک خودداشته باشند .در این شرایط بعد از تصمیم گیری و توافق در رابطه با موضوعات مالی و غیرمالی زندگی مشترک خود مانند : مهریه ، نفقه، حضانت فرزندان ، اجرت المثل ایام زوجیت و جهیزیه می توانند اقدام به شروع مراحل طلاق توافقی نمایند .

طلاق توافقی زمانی اتفاق می افتد که ادامه ی زندگی مشترک برای زوج و زوجه (مرد و زن) امکان پذیر نبوده و آن ها  با دلیل یا بدون دلیل تصمیم به پایان دادن زندگی مشترک خودداشته باشند. در این شرایط بعد از تصمیم گیری و توافق در رابطه با موضوعات مالی و غیرمالی زندگی مشترک خود مانند: مهریه، نفقه، حضانت فرزندان، اجرت المثل ایام زوجیت و جهیزیه می‌توانند اقدام به شروع مراحل طلاق توافقی نمایند .

چنانچه برای انجام دقیق مراحل طلاق توافقی خود نیاز به وکلای حقوقی آگاه  و با تجربه دارید می توانید از وکلای حقوقی َموسسه حقوقی زعفری رحقی کمک بگیرید.

طلاق توافقی

مهریه در طلاق توافقی

پس از توافق زوجین در خصوص طلاق توافقی اینک می رسیم به مهم ترین قسمتی که باید در مورد آن تصمیم گیری صورت بگیرد و آن مهریه در طلاق توافقی می باشد. عموم مردم بر این باورند که در طلاق توافقی زوجه حق مطالبه ی مهریه و سایر حقوق مالی خود را ندارد در صورتیکه این باور اشتباه است و توافق در مورد طلاق به معنای بذل و بخشش مهریه نمی باشد. و زوجه هم چنان می تواند تمام مهریه و یا بخشی از آن را مطالبه کرده و یا تمام مهریه را ذیل توافق حاصله بذل نماید. بنابراین در طلاق توافقی همانند طلاق از سمت زوج یا زوجه حق مهریه برای زوجه محفوظ می باشد و سازش و توافق دو طرف در طلاق تنها موجب کوتاه تر شدن پروسه ی طلاق می باشد .

لازم به ذکر است که چنانچه زوجه با همسر خود نزدیکی برقرار نکرده باشد تنها مستحق دریافت نیمی از مبلغ مهریه می باشد.

طلاق توافقی

طلاق توافقی چقدر طول می کشد؟

طلاق توافقی نسبت به سایر انواع طلاق زمان کمتری می برد.  با این حال در صورتی که یک وکیل حقوقی به دلیل تخصص و شناختی که در این مسیر دارد امور را در دست بگیرد، با ارائه ی راهکار های قانونی موجب تسریع روند رسیدگی میشود. وکلای موسسه حقوقی زعفری رحقی در کوتاه ترین زمان ممکن حدود 10 الی  20 روز کاری می توانند پرونده ی طلاق شما را به سرانجام برسانند .

طلاق توافقی بدون وکیل چقدر طول میکشد؟

 ازسال 1397 برای پایین آمدن آمار طلاق  قوه ی قضاییه  زوجین را به مراکز مشاوره ارجاع می دهد و زوجین پس از ثبت نام در سامانه‌ی تصمیم و پس از گذراندن  جلسات مشاوره درمدت زمان حدودا 45 روز ، گواهی عدم انصراف از طلاق را اخذ می کنند و بعد از آن دادخواست طلاق توافقی خود را از طریق مراجعه به دفتر خدمات قضایی ثبت می نمایند . پس از صدور رای دادگاه نیز، زن و شوهر در فرصت سه ماهه می توانند به یکی از دفاتر رسمی طلاق برای ثبت طلاق بروند . انجام طلاق توافقی بدون حضور وکیل حقوقی بین 3 الی 4 ماه زمان میبرد . البته این زمان در شهر های مختلف کشور می تواند متفاوت باشد و شاید بهتراست در جواب اینکه طلاق توافقی چقدر طول می کشد؟ گفت : در کوتاه ترین زمان ممکن .

طلاق توافقی

طلاق از طرف زن چقدر طول می کشد؟

 طبق قانون مدنی و شرع حق طلاق با مرد می باشد و او می تواند بدون هیچ دلیل موجهی همسر خود را طلاق دهد واین به آن معنا نیست که زن نمی تواند درخواست طلاق بدهد اما درخواست طلاق از طرف زن باید با دلایل موجهی همراه باشد که در قانون مدنی دلایل موجه آن ذکر شده است که همین مسئله جدایی را برای زن با مشکل روبه رو کرده است به همین دلیل در قدم اول باید با یک وکیل حقوقی متبحر مشورت کرده و این مسیر دشوار را به او سپرده تا نتیجه ی مطلوب به دست آید.

پس همانطور که گفتیم طلاق می تواند به درخواست زن صورت پذیرد در این صورت زن باید طلاق را از دادگاه تقاضا نماید از لحاظ قانونی زن نمی تواند بدون عذر موجه تقاضای طلاق بنماید . این دلایل موجه در ماده ی 1130 قانون مدنی ذکر شده است . مهم‌ترین دلیلی که زن می تواند با استناد به آن طلاق بگیرد عسر و حرج می باشد که عبارت است از وضعیتی که ادامه ی زندگی را برای زوجه با سختی و دشواری همراه نماید .پس از اینکه دادگاه دلیل زن را موجه دانست و آن را پذیرفت ،حکم به طلاق زن صادر می کند .

باتوجه به اینکه زن چه دلایل و مدارکی به دادگاه ارائه می دهد و اینکه مرد در این مسیر به حکم صادر شده اعتراض  نماید یا خیر زمان طلاق متفاوت است و معمولا  طلاق از سمت زوجه نسبت به دیگر راه های ثبت طلاق زمان طولانی تری را به خود اختصاص می دهد که بدون وجود وکیل حقوقی این مسیر دشوارتر هم می شود .

طلاق توافقی

طلاق توافقی بهتر است یا حق طلاق؟

در پاسخ به این پرسش که طلاق توافقی بهتر است یا حق طلاق لازم است جداگانه به هر یک بپردازیم.

این دو روش هردو از بهترین و سریع ترین روش های جدایی محسوب می شوند اما با یکدیگر تفاوت هایی نیز دارند.

که بهتر است با مشورت و راهنمایی وکیل حقوقی این روند طی بشود تا سریع تر به نتیجه ی مطلوب برسند.

 در طلاق توافقی همانطور که پیشتر اشاره کردیم زوجین (زن و مرد) هردو به اتفاق برای پایان دادن به زندگی مشترک خود تصمیم میگیرند و بعد از توافق در مورد مسائل مالی و غیرمالی خود اقدام به ثبت طلاق می نمایند که می توانند شخصا یا بدون حضور در دادگاه با انتخاب وکیل حقوقی ماهر و آگاه در وقت خود صرفه جویی نمایند.

وکلای حقوقی موسسه حقوقی زعفری رحقی این اطمینان را به شما می دهند که در کمترین زمان ممکن نتیجه ی مطلوب حاصل شده وثبت طلاق تسریع گردد.

 در حق طلاق (وکالت در طلاق) مرد به زن  وکالت تام الاختیار می دهد که هر زمان اراده کرد بتواند خود را مطلقه نماید . بدون نیاز حضور مرد در مراحل رسیدگی.

البته به این معنا نیست که نیاز به دادگاه رفتن نباشد در هر حال باید گواهی عدم سازش را از دادگاه بگیرند منتهی دیگر زن نیازی به اثبات دلایل منطقی برای طلاق و روال معمولی آن ندارد و مرد هم به دلیل وکالت دادن نمی تواند مخالفت کند.

با تمام این توضیحات لازم است که حق طلاق (وکالت در طلاق )کامل باشد به این معنا که :

1- بلاعزل باشد

2-با حق توکیل به غیر باشد

3-با حق مراجعه به دفتر ثبت و اجرای صیغه طلاق باشد

4-دارای حق اسقاط تجدیدنظرخواهی و فرجام خواهی باشد.

که لازم است پیش ازتنظیم آن با وکیل حقوقی آگاه بر این مسائل مشورت نمایید.

گرفتن حق طلاق (وکالت در طلاق) در سند ازدواج یا بعد از ازدواج در دفاتر اسناد رسمی تفاوتی ندارد مشروط بر اینکه سر دفتر دفتر ازدواج بتواند متن کامل و جامعی را برای حق طلاق ( وکالت در طلاق) در سند ازدواج بنویسد که متاسفانه بیشتر اوقات این متن ناقص تنظیم شده و باعث مشکلات زیادی برای خانم ها می شود.

در حالیکه اصولا دفاتر اسناد رسمی متن حق طلاق( وکالت در طلاق ) کامل تری تنظیم می کنند . پس اگر دفتر ازدواج هم متن کاملی نوشت مشکلی ندارد.

بعد از تنظیم وکالت در طلاق در تمام مراحل رسیدگی و حتی ثبت طلاق در دفتر خانه ، خانم هیچ نیازی به حضور مرد نداشته و با حق توکیل  که به او داده شده است و در وکالت نامه قید شده  می تواند برای مرد وکیل بگیرد و مراحل طلاق را پیش ببرد.

اما در طلاق توافقی پس از صدور حکم طلاق توافقی شوهر هیچ اجباری برای آمدن به محضر ندارد و چون این طلاق با توافق طرفین صورت میگیرد به لحاظ قانونی رفتن به محضر هم باید با توافق باشد و نمی شود توافق  طرفین را با  الزام  همراه کرد.

نویسنده: مهدیه دیلمی، کارشناس حقوق، وکیل پایه یک دادگستری

قبل از ورود به هر دعوای حقوقی حتما با وکیل حقوقی متخصص مشورت کنید و بدون ارزیابی ادله و مدارک وارد دعوا نشوید. موضوعات حقوقی بسیار تخصصی و پیچیده است و یک اشتباه کوچک می تواند خسارت های زیادی را متوجه شما کند.

مؤسسه حقوقی زعفری متشکل از مجموعه ای از وکلای حرفه ای دادگستری آماده ارائه مشاوره بیشتر درباره این موضوع به شما است.

طلاق توافقی

همه حقوق این سایت برای موسسه حقوقی «زعفری رحقی»محفوظ است.