منو
logo2

صلح عمری

امروزه افراد جامعه در مورد نوع تصمیم‌گیری در مورد اموال و دارایی‌های خود در زمان زندگی و یا پس از زندگی خود دغدغه‌هایی دارند و یا بعضی تمایل دارند تا تکلیف اموال خود پس از پایان زندگی‌شان را خودشان مشخص کنند. یکی از راه‌هایی که می‌توان در این زمینه پیشنهاد کرد قرارداد صلح عمری است.

امروزه افراد جامعه در مورد نوع تصمیم‌گیری در مورد اموال و دارایی‌های خود در زمان زندگی و یا پس از زندگی خود دغدغه‌هایی دارند  و یا بعضی تمایل دارند تا تکلیف اموال خود پس از پایان زندگی‌شان را خودشان مشخص کنند. یکی از راه‌هایی که می‌توان در این زمینه پیشنهاد کرد قرارداد صلح عمری است.

صلح عمری

مؤسسه حقوقی زعفری متشکل از کادری متخصص در تمام زمینه‌های حقوقی، کیفری، ثبتی، ملکی، خانواده و صلح عمری می‌تواند در تمام مراجع قضایی همراه و همیار شما باشد.

تعریف صلح عمری

وکیل پاکدشت توضیح می‌دهد که صلح عمراً برگرفته از دوکلمه صلح و عمری است. صلح نوعی تراضی و توافق بین طرفین است  که ممکن است به‌صورت معوض یا مجانی صورت گیرد

وکیل تهران اضافه می‌کند عمری یکی از اقسام حق انتفاع است  که از طرف مالک برای منتفع به مدت عمر مالک یا منتفع یا شخص ثالثی حق انتفاعی برقرار می‌شود.

وکیل شهرری ادامه می‌دهد: صلح عمری یکی از راه‌های انتقال مالکیت است  که شخصی مال خود را به شخص دیگری منتقل می‌کند ولی منافع آن مال را تا زمان حیات خود یا انتقال‌دهنده یا شخص ثالثی برای خود محفوظ می‌دارد و بعد از فوت آن فرد منافع  هم به مصالح منتقل می‌شود و او هم مالک عین می‌شود هم منافع.

به شخص مالک که مال خود را صلح عمری می‌کند مصالح و به شخصی که مالی به او صلح شده متصالح می‌گویند.

تفاوت صلح عمری و وصیت

وکیل شهریار تفاوت صلح عمری و وصیت را این گونه بیان می‌کند:

اول: همان‌طور که می‌دانید و در مواقعی شنیده‌اید، افراد قبل از فوتشان تمام یا قسمتی از اموالشان را وصیت می‌کنند اما در وصیت درست است که شخص می‌تواند نسبت به تمام اموال خود وصیت کند اما در وصیت تا ثلث اموال نافذ است و نسبت به دو سوم دیگر وصیت وراث باید آن را تنفیذ یا رد کنند. ولی در صلح عمری این‌گونه نیست  و شخص می‌تواند در زمان حیات خود نسبت به تمام اموال خود تصمیم‌گیری کند.

دوم: در وصیت، وصیت‌نامه تا قبل از فوت  وصیت‌کننده هیچ اثری ندارد ولی در صلح عمری به‌محض انعقاد قرارداد اثر قانونی دارد  و مصالح فقط تا اتمام عمر می‌تواند از منافع آن استفاده کند.

سوم : در وصیت، وصیت‌کننده تا زمان فوتش حق فسخ دارد ولی صلح عمری  اصولاً غیرقابل‌فسخ است.

صلح عمری

مؤسسه حقوقی زعفری با ایجاد شبکه‌ای از بهترین وکلای حرفه‌ای در سراسر کشور، آمادگی دارد نسبت به ارائه مشاوره حضوری، غیرحضوری، آنلاین و نیز قبول وکالت در خصوص تمامی دعاوی حقوقی و کیفری اقدام نماید.

شرایط صلح عمری

وکیل پیشوا می‌گوید: هنگام عقد صلح عمری باید شرایط اساسی معامله وجود داشته باشد یعنی طرفین عاقل و بالغ باشند، مشروعیت داشته باشد، مطابق قانون باشد، هویت طرفین واضح ذکر شود و در تعهدات طرفین ابهامی وجود نداشته باشد.

صلح عمری برای همسر

وکیل ورامین توضیح می‌دهد: طبق قانون مدنی زن از  کلیه اموال منقول و از قیمت اموال غیرمنقول ارث می‌برد حال اگر مردی بخواهد بعد از مرگش عین اموال غیرمنقولش به همسرش برسد می‌تواند از قرارداد صلح عمری استفاده کند.

صلح عمری برای نوه

وکیل محلات شرح می‌دهد که :در مواردی که فرزند زودتر از والدین فوت می‌کنند و دیگر از پدربزرگ و مادربزرگشان ارث نمی‌برند، با صلح عمری می‌توانند تمام یا قسمتی از اموالشان را به نوه‌هایشان صلح عمری کنند.

فوت متصالح

وکیل دلیجان می‌گوید: فرض کنید مصالح به مدت عمر خود خانه‌ای را به فرزندش  صلح عمری کرده می‌کند در این حال اگر فرزندش قبل از فوت پدر از دنیا برود و وراثی داشته باشد به ارث خواهد رسید ولی باید صبر کنند تا مصالح فوت کند تا منافع مال هم به آنها منقل شود.

فسخ صلح عمری

عقد صلح عمری یک عقد لازم است و غیرقابل‌فسخ است اما می‌توان هنگام قرارداد شرط فسخ در آن لحاظ کرد یا طرفین با تراضی یکدیگر این قرارداد را از بین ببرند.

صلح عمری

با ما تماس بگیرید: 36034031 ـ 021

فروش مال موضوع صلح عمری

فروش مال موضوع صلح عمری ممکن است و مصالح می‌تواند آن را بفروشد اما خریدار  را باید مطلع کند، و تا زمان فوت و انتقال کامل منافع باید صبر کند.

نکاتی در مورد صلح عمری

ـ صلح عمری شامل مالیات می‌شود.

ـ بعد از انعقاد صلح عمری مال به متصالح به‌صورت مشروط منتقل می‌شود.

ـ صلح  عمری را به دو روش رسمی و هادی می‌توان قرارداد تنظیم کرد  که جهت اطمینان بیشتر توصیه می‌شود در دفتر استاد رسمی ثبت شود.

نویسنده: پویا ابراهیمی، کارشناس ارشد حقوق،وکیل دادگستری

قبل از ورود به هر دعوای حقوقی حتما با وکیل حقوقی متخصص مشورت کنید و بدون ارزیابی ادله و مدارک وارد دعوا نشوید. موضوعات حقوقی بسیار تخصصی و پیچیده است و یک اشتباه کوچک می تواند خسارت های زیادی را متوجه شما کند.

مؤسسه حقوقی زعفری متشکل از مجموعه ای از وکلای حرفه ای دادگستری آماده ارائه مشاوره بیشتر درباره این موضوع به شما است.

موسسه حقوقی زعفری


همه حقوق این سایت برای موسسه حقوقی «زعفری رحقی»محفوظ است.