یکی از معضلاتی که جامعه ما را تحت تاثیر قرار داده است حیوان آزاری توسط بعضی افراد می باشد. این عمل حتی برای افراد جامعه آزار دهنده است و احساسات عمومی را جریحه دار میکند. شواهد نشان میدهد که علیرغم اعلام ممنوعیت آزار حیوانات از سوی دولت که هم از نظر شرعی و اخلاقی کار ناپسندی است، تاثیر چندانی روی این موضوع ندارد. در این پژوهش به بررسی مواردی در این خصوص می پردازیم.
عوامل موثر در حیوان آزاری
این عوامل می تواند ریشه در افکار و عقاید یک فرد داشته باشد. در واقع سنت های قدیمی که در ذهن افراد جای گرفته و به تبعیت از نسل های قبل از خود، اقدام به حیوان آزاری میکنند. این عقاید در هر قوم و قبیله ای متفاوت می باشد و هر طایفه ای ممکن است هدف خاصی از آزار و کشتن حیوانات داشته باشند.
با کمک وکیل حقوقی از یک موسسه حقوقی معتبر می توانید در این زمینه آگاهی بیشتری کسب نمایید.
عوامل فرهنگی در حیوان آزاری
در هر جامعه با توجه شرایط و تاریخ و مردم آن، فرهنگ های متفاوتی وجود دارد که میتواند مورد قبول جوامع دیگر واقع شود یا نشود. حیوان آزاری می تواند از فرهنگ یک جامعه حاصل شود، در واقع ممکن است این فرهنگ را خودِ جامعه رواج دهد و مردم نیز از آن تبعیت کنند. برای مثال در کشور چین حیوان آزاری مرسوم است و حیوانات را به روش های مختلف آزار میدهند و بعد آن ها را می کشند. حتی در رستوران ها برای خوردن بعضی از حیوانات، آن ها را به شدت آزار و اذیت میکنند تا حیوان عصبانی شود و سپس آن را می کشند و غذا تهیه میکنند به این علت که گوشت حیوان خوشمزه تر خواهد شد. پس این فرهنگ در غذا خوردن آن ها نیز موثر است.
موسسه حقوقی زعفری با همکاری وکلای متخصص آمادگی لازم را جهت ارائه خدمات حقوقی دارد.
عوامل روانی موثر در حیوان آزاری
در بعضی از افراد مشاهده می شود که از دوران کودکی، از آزار دادن حیوانات لذت می برند، این افراد اگر درمان نشوند در مراحل بعدی زندگی نیز اقدام به خشونت و آزار حیوانات می کنند و همچنین ممکن است همین خشونت ها را نسبت به خانواده خود یا افراد جامعه انجام دهند. نشان دادن تصاویر و فیلم های حیوان آزاری می تواند در این مورد روی فرد تاثیر گذار باشد و باید از این کار اجتناب کرد.
افزایش حیوان آزاری در ایران
مدتی است که از منابع مختلف به خصوص فضای مجازی دیده می شود افرادی پول های زیادی را برای یک عده از زنان که خود را آماده این کار کرده اند پرداخت می کنند تا حیوانی را خریداری کرده و به درخواست فرد، اقدام به آزار حیوان و کشتن آن نمایند و فیلم آن را برای فرد بفرستند و بنا به هر دلیلی از این کار لذت می برند. ممکن است در این موارد هم عواملی که گفته شد موثر در این مورد باشد. حال باید دید که چه ضمانت اجرایی در حمایت از حقوق حیوانات وجود دارد.
لایحه حمایت از حیوانات مصوب ۱۴۰۰
در این لایحه که توسط دولت تصویب شد در جهت حمایت از حیوانات، موادی از آن به مجازات حیوان آزاری اشاره دارد که عبارت اند از:
۱. ماده ۳۴ لایحه حمایت از حیوانات مقرر دارد: هر گونه رفتار عمدی که موجب آزار یا ورود آسیب یا ضرر به جسم یا روان حیوانات موضوع این قانون شود، ممنوع و مطابق مقررات این قانون مستوجب مجازات است.
۲. ماده ۳۵ لایحه حمایت از حیوانات مقرر دارد: هر کس به عمد و بدون ضرورت و بدون رعایت مقررات مربوط، حیوانی را بکشد یا مسموم یا تلف یا ناقص کند، با توجه به مراتب شدت جرم و آثار آن و نوع حیوان، به جزای نقدی یا حبس در هفت محکوم می شود.
۳. ماده ۴۱ لایحه حمایت از حیوانات مقرر دارد: تولید تصاویر یا فیلم های حاوی صحنه های مربوط به حیوان آزاری یا انتشار آن ها در رسانه های همگانی به ویژه فضای مجازی چنانچه منجر به تشویش اذهان عمومی شود، جرم محسوب و مرتکب حسب مورد به جزای نقدی از در شش تا هشت محکوم می گردد.
موسسه حقوقی زعفری با همکاری وکلای متخصص آمادگی لازم را جهت ارائه خدمات حقوقی دارد.
نتیجه
وکیل حقوقی اشاره می کند که حیوان آزاری یکی از معضلات جامعه است و ممکن است عوامل متفاوتی از جمله عوامل ناشی از سنت های قدیمی قومی، عوامل فرهنگی، عوامل روانی و… در این رفتار نا به هنجار تاثیر گذار باشد. علیرغم وضع یکسری قوانین در این خصوص و ضمانت اجراهای کیفری، مشاهده میشود این مقررات چندان بازدارندگی ندارند و نیاز به اصلاح در بعضی موارد دارند.
نویسنده: امیر نژادمحمدی، کارشناس ارشد حقوق خصوصی، وکیل دادگستری
قبل از ورود به هر دعوای حقوقی حتما با وکیل متخصص مشورت کنید و بدون ارزیابی ادله و مدارک وارد دعوا نشوید. موضوعات حقوقی بسیار تخصصی و پیچیده است و یک اشتباه کوچک می تواند خسارت های زیادی را متوجه شما کند.
مؤسسه حقوقی زعفری متشکل از مجموعه ای از وکلای حرفه ای دادگستری آماده ارائه مشاوره بیشتر درباره این موضوع به شما است.