منو
logo2

اثبات عسر و حرج زن

عسروحرج زن طبق قانون مدنی عبارت است از به‌وجودآمدن وضعیتی که ادامه زندگی را برای زوجه با مشقت و سختی همراه ساخته و تحمل و ادامه زندگی برای زوجه سخت و غیرقابل‌تحمل می‌شود.

بر اساس قانون از آن جایی که حق طلاق با زوج است و برای درخواست طلاق توسط زوجه حتماً نیازمند یک سری شرایط و وجود ادله طبق قانون است که قاضی بتواند با احراز آن و دردست‌داشتن ادله قانونی مبنی بر اثبات عسروحرج زن حکم به درخواست طلاق زوجه دهد که در ادامه وکیل حقوقی مؤسسه حقوقی زعفری این ادله و شرایط را برای درخواست موجه و موفق طلاق زوجه مبنی بر اثبات عسروحرج زن توضیح و شرح خواهد داد.

وکیل پاکدشت می‌گوید: بر اساس ماده 1130 قانون مدنی عسر و حرج زن یکی از دلایل است و به واسطه حادث شدن عسر و حرج زن البته به شرط اثبات آن می‌تواند از موجبات و دلایل طلاق تلقی گردد.

اثبات عسر و حرج

مؤسسه حقوقی زعفری با وکلای متخصص در تمام زمینه‌های حقوقی می‌تواند همراه و مشاور شما در کلیه مراحل دادرسی باشد.

ادله اثبات عسروحرج زن

وکیل تهران بیان می‌کند که عسروحرج زن طبق قانون مدنی عبارت است از به‌وجودآمدن وضعیتی که ادامه زندگی را برای زوجه با مشقت و سختی همراه ساخته و تحمل و ادامه زندگی برای زوجه سخت و غیرقابل‌تحمل می‌شود که در ادامه وکیل دادگستری مؤسسه حقوقی زعفری راه‌های ادله اثبات عسروحرج زن را توضیح و شرح خواهد داد.

شرایط عسر و حرج

وکیل شهریار شرایط عسروحرج زن را طبق ماده 11030 قانون مدنی این موارد عنوان می‌کند :

1_ترک زندگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالی یا نه ماه متناوب در مدت یکسال بدون هیچ دلیل موجه

2_معتاد بودن زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلا بودن زوج به مشروبات الکلی که به پایه و اساس زندگی خلل و مشکل وارد کرده و امتناع یا عدم الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده

3_محکومیت قطعی زوج به حبس پنج سال یا بیشتر

4_ضرب و شتم یا هرگونه سو رفتار مستمر و پیوسته زوج که عرفاً با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد

5_ابتلا زوج  به بیماری‌های صعب و العلاجروانی یا ساری یا هر عارضه صعب العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید.

اثبات عسر و حرج

با مشورت‌گرفتن از وکلای مجرب مؤسسه حقوقی زعفری با خیال آسوده به مراجع قضایی بروید.

وکیل سمنان توضیح می‌دهد که موارد معونه از موارد ادله اثبات عسروحرج  زن در فوق به‌ظاهر مواردی است که در گام اول ساده به نظر می‌آید ولی ناگفته نماند که هریک از موارد ذکر شده در خصوص اثبات عسروحرج زن جهت بکار گیری از دلایل طلاق نیازمند ادله اثبات و دلایلی است که جهت موفقیت‌آمیز بودن و بکار گیری در امر طلاق قابل‌ارائه به قاضی دادگاه خانواده است که در ادامه  مطلب توسط وکیل دادگستری مؤسسه حقوقی زعفری با نحوه ادله اثبات عسروحرج زن و موارد آن آشنا می‌شویم.

وکیل قم می‌گوید: در خصوص ترک زندگی توسط زوج از موارد ادله اثبات عسروحرج زن نیازمند مطلعین و شهود عینی و هرگونه دلیل و قرائن محکمه‌پسند و قابل‌ارائه به مرجع رسیدگی است و برای اثبات اعتیاد زوج به هریک از انواع مواد مخدر از ادله اثبات عسروحرج زن نیازمند گواهی پزشکی قانونی و تشخیص این  مرجع مبنی بر اعتیاد به مواد مخدر یا مشروبات الکلی است. در خصوص محکومیت زوج به حبس بیش از پنج سال نیازمند رأی قطعی محکومیت زوج به حبس با میزان مذکور در ماده است. ادله اثبات عسروحرج در خصوص ضرب و شتم یا هرگونه سو رفتار مستمر و پیوسته زوج شامل هرگونه رفتار غیراخلاقی و خلاف عرف و شخص عادی است که می‌تواند باعث عسروحرج زن شود که در خصوص اثبات این امر از موضوع عسروحرج زن نیازمند نظریه پزشک متخصص و روان‌شناس است و در خصوص ضرب و شتم بهترین ادله رأی محکومیت قطعی صادره از مراجع کیفری است. هرچند ناگفته نماند که نظریه پزشکی قانونی مبنی بر وجود آثار جراحات می‌تواند اماره‌ای از ضرب‌وجرح صورت‌گرفته توسط زوج در موضوع ادله اثبات عسروحرج زن باشد.

وکیل لواسان اضافه می کند: علاوه بر دلایل اثبات عسروحرج زن در تبصره ماده 1130، یک سری موارد دیگر درخصوص دلایل طلاق در شروط 12 گانه ضمن عقد نکاح وجود دارد که زوجین با امضا و قبول آن خود را ملزم به انجام آن می‌کند. درخصوص تفاوت‌ها و شباهت‌هایی که وجود دارد که وکیل دادگستری موسسه حقوقی زعفری در ادامه و توضیح شرح می‌دهد.

وکیل دماوند اضافه می‌کند: تفاوت عمده بین این شروط این است که در موارد تبصره ماده 1130 باید حتماً در زمان رسیدگی به درخواست طلاق وجود داشته باشد و فقط مسبوق به گذشته نباشد و در صورت وجود آن در گذشته از ادله اثبات عسر و حرج زن خارج و مورد قبول واقع نمی‌شود ولی درخصوص موارد12گانه ضمن عقد نامه اینگونه نیست و در صورت بروز هریک از شروط 12 گانه نسبت به زوج، زوجه وکیل در طلاق می‌شود. حتی اگر در زمان طلاق و دادخواست این مورد وجود نداشته باشد. تفاوت دیگر این است که دادگاه در خصوص طلاق با اثبات عسر و حرج زن حکم طلاق را صادر می‌کند که مدت اعتبار این حکم برای مراجعه به دفترخانه طلاق و ثبت  آن از زمان قطعیت حکم شش ماه است ولی در خصوص طلاق از طریق شروط 12 گانه عقد، دادگاه گواهی عدم امکان سازش صادر می‌کند و مدت آن برای مراجعه به دفتر طلاق و ثبت  آن 3 ماه از تاریخ قطعیت حکم می‌باشد.

اثبات عسر و حرج

با ما تماس بگیرید: 36034031 ـ 021

نوع طلاق در صورت اثبات عسروحرج زن

وکیل اسلامشهر توضیح می دهد که در قانون مدنی ما طلاق بر دو قسم بائن و رجعی است و نوع طلاق در اثبات عسروحرج زن در محاکم ما طلاق به‌صورت بائن است که خود زیر مجموعه‌هایی دارد.

طلاق رجعی: در طلاق رجعی برای شوهر در مدت عده حق رجوع است و در طلاق رجعی، رابطه نکاح با طلاق منحل ولی به‌حکم‌قانون تا زمانی که زن در عده به سر می‌برد آثار زوجیت و حقوق و تکالیف ناشی از ازدواج جز در موارد رابطه جنسی ادامه می‌یابد و به‌اصطلاح مطلقه زوجیه در حکم زوجه است.

طلاق بائن: طلاق بائن بر خلاف موارد ذکر شده در طلاق رجعی است و برای شوهر حق رجوع نیست.

 بنابراین باتوجه‌به توضیحات فوق‌الذکر، نوع طلاق به‌وسیله عسروحرج زن، طلاق از نوع بائن است.

اثبات عسروحرج زن در عقد نکاح منقطع یا موقت

وکیل شهرقدس می‌گوید طبق ماده 1130 قانون مدنی در ازدواج یا نکاح دائم چنانچه زوجه با عسر و حرج مواجه شود می‌تواند بر علیه زوج از دادگاه درخواست طلاق و رسیدگی نماید، حال سوال آن است که آیا درخواست بذل مدت در نکاح موقت با استناد به موارد تبصره 1130قانون مدنی مبنی بر ادله اثبات عسر و حرج زن وجود دارد یا خیر که در ادامه وکیل دادگستری موسسه حقوقی زعفری توضیح خواهد دادکه همانطور در مبحث عقد نکاح دائم طلاق مبنی براثبات عسر و حرج زن وجود دارد، در خصوص نکاح موقت نکاح موقت نیز می‌توان به استناد موارد تبصره ماده 1130 مبنی بر اثبات عسرو حرج زن درخواست بذل مدت در نکاح موقت را تقاضا کند.

نویسنده: مصطفی کرمانی، کارشناس حقوق، وکیل دادگستری

قبل از ورود به هر دعوای حقوقی حتما با وکیل حقوقی متخصص مشورت کنید و بدون ارزیابی ادله و مدارک وارد دعوا نشوید. موضوعات حقوقی بسیار تخصصی و پیچیده است و یک اشتباه کوچک می‌تواند خسارت های زیادی را متوجه شما کند.

مؤسسه حقوقی زعفری متشکل از مجموعه‌ای از وکلای حرفه‌ای دادگستری آماده ارائه مشاوره بیشتر درباره این موضوع به شما است.

موسسه حقوقی زعفری

همه حقوق این سایت برای موسسه حقوقی «زعفری رحقی»محفوظ است.