منو
logo2

شهادت کذب در دادگاه

معنای شهادت کذب در لغت و اصطلاح حقوقی، شهادت به‌معنای دیدن و آگاهی یافتن و بازگو کردن آن است؛ اما در حقوق شهادت به این معنی است: که شخص از یک اتفاق و واقعه‌ای خبر می‌دهد درواقع خبری است که شخص به ضرر شخص ثالثی و به نفع دیگری در دادگاه نزد مقامات قضایی بیان می‌کند.

معنای شهادت کذب در لغت و اصطلاح حقوقی، شهادت به‌معنای دیدن و آگاهی یافتن و بازگو کردن آن است؛ اما در حقوق  شهادت به این معنی است: که شخص از یک اتفاق و واقعه‌ای خبر می‌دهد درواقع خبری است که شخص به ضرر شخص ثالثی و به نفع دیگری در دادگاه نزد مقامات قضایی بیان می‌کند.

شهادت کذب در دادگاه

مؤسسه حقوقی زعفری متشکل از کادری متخصص در تمام زمینه‌های حقوقی، کیفری، ثبتی، ملکی و خانواده می‌تواند در تمام مراجع قضایی همراه و همیار شما باشد.

مجازات شهادت کذب در دادگاه؛ و روش‌های اثبات شهادت کذب در دادگاه

روش‌های اثبات شهادت کذب در دادگاه

وکیل پاکدشت می‌گوید برای اینکه شخصی که شهادت کذب داده است مورد مجازات قرار بگیرد باید کذب بودن شهادت او و اینکه او با علم و اطلاع در دادگاه شهادت کذب داده است را بتوانیم برای دادگاه ثابت کنیم تا آن شخص مجازات شود.

اولین راه اثبات شهادت کذب در دادگاه

۱_ اقرار: آن شخصی است که شهادت کذب را در دادگاه داده است به‌دروغ بودن شهادت خود اقرار نماید، درصورتی‌که شخص شهادت دهنده به کذب بودن شهادت خود در دادگاه اقرار نماید دیگر احتیاجی به هیچ دلیل و مدرکی برای اثبات آن نیست.

۲_ شهادت؛ بتوانیم با شهادت دو نفر که از کذب بودن شهادت آن فرد اطلاع دارند و بر کذب بودن شهادت او حاضر به شهادت‌دادن هستند آن را برای دادگاه اثبات کنیم.

۳_علم قاضی: قاضی با علم خود و باتوجه‌به مدارک و قرائن موجود در پرونده به این علم و یقین برسد که این شهادت کذب است.

شهادت کذب در دادگاه

با ما تماس بگیرید: 36034031 ـ 021

بار اثبات شهادت کذب در دادگاه برعهده چه کسی است؟ و چه شخصی باید این کذب بودن را ثابت کند؟

وکیل تهران اشاره می‌کند باتوجه‌به مراحل بالا بار اثبات کذب بودن شهادت بر عهده شخصی است که مدعی این شهادت کذب بوده است و شخص مدعی شهادت کذب در دادگاه در جهت اثبات شهادت کذب باید یک ذی‌نفع باشد یعنی با شهادت این فرد ضرری به او متحمل شود و یا اینکه با اثبات شهادت کذب برای آن شخص منفعتی در بر داشته باشد. پس شخص مدعی شهادت کذب باید دروغ و کذب بودن شهادت را در دادگاه با اوراق و اسناد و مدارک به طور مستند ثابت نماید که شهادت این فرد کذب است.

مجازات شهادت کذب در دادگاه

وکیل شهریار توضیح می‌دهد: شخصی که در دادگاه به نفع شخص ثالثی و به ضرر شخص دیگری شهادت کذب می‌دهد می‌تواند با این شهادت دروغ سرنوشت دعوا را عوض نماید چه‌بسا با این شهادت دروغ ضرری که این شخص به‌طرف دعوا می‌زند ضرر غیر قابل جبرانی باشد و باعث عوض‌شدن سرنوشت دعوا و سرنوشت یک خانواده یا افرادی بشود پس شهادت کذب در دادگاه که کار بسیار زشت و ناپسند غیر اخلاقی می‌باشد هم عقوبت دنیوی دارد و هم عقوبت اخروی و الهی. شهادت دروغ که از گناهان کبیره و کاری است حرام که پیامبر اسلام حضرت محمد ((صلی‌الله علیه و آله)) دراین‌خصوص می‌فرمایند: هر که در باره مردی مسلمان یا ذمی و یا هر انسانی شهادت دروغ دهد، در روز قیامت به زبانش آویزان می‌شود و با منافقان، در پایین‌ترین طبقه دوزخ باشد. اما شهادت کذب در قانون؛ بر اساس ماده ۶۵۰ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ بخش تعزیرات (هر کس در دادگاه نزد مقامات رسمی شهادت دروغ بدهد به سه ماه و یک روز تا دو سال حبس و یا بیست و پنج میلیون تا یک‌صد میلیون ریال جزای نه نقدی محکوم خواهد شد.) که نوع مجازات بستگی به نوع شهادت کذب  و تأثیر آن در دعوا و سابقه کیفری شخص بستگی دارد. علاوه بر این مجازاتی که در ماده ۶۵۰ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات برای شهادت کذب در دادگاه مشخص شده است؛ در ماده ۱۳۱۹ قانون مدنی نیز در خصوص اثر شهادت کذب در آرای قضایی پرداخته است به‌موجب ماده ۱۳۱۹ قانون مدنی درصورتی‌که معلوم شود گواه برخلاف واقع شهادت داده است به شهادت او ترتیب اثر داده نمی‌شود، و درصورتی‌که کذب بودن شهادت پیش از صدور رأی قطعی برای دادگاه مشخص شود دادگاه بدون توجه به این شهادت کذب تصمیم‌گیری می‌نماید و هرگاه پس از صدور رأی قطعی دروغ بودن گواهی آشکار شود این رأی قابل واخواهی و تجدیدنظرخواهی و یا فرجام‌خواهی است. با این اعتراض دادگاه به شهادت ترتیب اثر نمی‌دهد و با چشم‌پوشی از آن رسیدگی و اتخاذ تصمیم می‌کند اما هرگاه کذب بودن شهادت پس از نهایی‌شدن حکم مشخص شود می‌توان با اثبات این شهادت کذب از رأی صادرشده اعاده دادرسی نمود.

شهادت کذب در دادگاه

مؤسسه حقوقی زعفری با ایجاد شبکه‌ای از بهترین وکلای حرفه‌ای در سراسر کشور، آمادگی دارد نسبت به ارائه مشاوره حضوری، غیرحضوری، آنلاین و نیز قبول وکالت در خصوص تمامی دعاوی حقوقی و کیفری اقدام نماید.

پیامدهای حقوقی و مالی برای شهادت کذب در دادگاه

وکیل دلیجان می‌گوید کسی که در دادگاه شهادت کذب می‌دهد و از این راه به شخصی ضرری می‌رسد و یا شخصی از این  طریق از چیزی بهره‌مند می‌شود. شخص متضرر، می‌توان با اقامه دعوا و اثبات آن بر علیه شخص شهادت دهنده و کسی که از این شهادت دروغ بهره‌ای برده است، حقوق ازدست‌رفته و خسارات وارده را مطالبه نماید.

در جهت اثبات دعاوی خودکار را به کاردان بسپارید. مؤسسه حقوقی زعفری همراه و پشتیبان محکم برای شما در تمام مراحل رسیدگی و آماده مشاوره به شما همراهان همیشگی مؤسسه حقوقی زعفری است.

نویسنده: صیاد آزادی، کارشناس حقوق ، وکیل دادگستری

قبل از ورود به هر دعوای حقوقی حتما با وکیل متخصص مشورت کنید و بدون ارزیابی ادله و مدارک وارد دعوا نشوید. موضوعات حقوقی بسیار تخصصی و پیچیده است و یک اشتباه کوچک می تواند خسارت های زیادی را متوجه شما کند.

مؤسسه حقوقی زعفری متشکل از مجموعه ای از وکلای حرفه ای دادگستری آماده ارائه مشاوره بیشتر درباره این موضوع به شما است.

موسسه حقوقی زعفری

همه حقوق این سایت برای موسسه حقوقی «زعفری رحقی»محفوظ است.