منو
logo2

ابلاغیه قضایی

در هر پرونده قضایی لازم است طرفین دعوی از بخشی از پرونده اطلاع حاصل نمایند و به ویژه خوانده دعوی باید آمادگی لازم را جهت دفاع از خود داشته باشد و در مقابل ادعایی که علیه او مطرح شده است در دادگاه حاضر شده و پاسخ دهد، در اینجا بحث ابلاغیه قضایی مطرح می شود که تعریف ابلاغ، ابلاغیه قضایی و انواع ابلاغ قضایی و مواردی در این خصوص در این پژوهش مورد بررسی قرار می گیرد.

در هر پرونده قضایی لازم است طرفین دعوی از بخشی از پرونده اطلاع حاصل نمایند و به ویژه خوانده دعوی باید آمادگی لازم را جهت دفاع از خود داشته باشد و در مقابل ادعایی که علیه او مطرح شده است در دادگاه حاضر شده و پاسخ دهد، در اینجا بحث ابلاغیه قضایی مطرح می شود که تعریف ابلاغ، ابلاغیه قضایی و انواع ابلاغ قضایی و مواردی در این خصوص در این پژوهش مورد بررسی قرار می گیرد.

ابلاغ چیست؟

ابلاغ، یک فرآیند قانونی است که در مواد ۶۷ تا ۸۳ قانون آیین دادرسی مدنی پیش بینی شده است و طی آن، شخص مخاطب ابلاغیه قضایی  از مفاد پرونده ای که در جریان است اطلاع حاصل می کند، برای مثال، اگر خواهان، دعوای تصرف عدوانی علیه فردی طرح کند، یک نسخه از دادخواست و ضمایم آن برای خوانده ارسال می شود که به آن ابلاغ گفته می شود.

ابلاغیه قضایی

ابلاغیه قضایی چیست؟

ابلاغیه قضایی، برگه ای است که حاوی بخشی از یک پرونده قضایی می باشد و برای طرفین دعوی یا یکی از آن ها ارسال می‌شود، در هر پرونده قضایی که در محاکم دادگستری در جریان است، آن دسته از اوراق پرونده که خوانده دعوی باید از آن اطلاع حاصل کند به او ابلاغ می شود. ابلاغیه قضایی قبل از سال ۱۳۹۵ به صورت کاغذی بود، به این صورت که اوراق قضایی توسط دادگاه در اختیار مامور ابلاغ گذاشته می شد تا یک نسخه از آن به مخاطب ابلاغ تحویل داده شود و نسخه دیگر به امضاء وی می رسید و توسط مامور ابلاغ به دادگاه مسترد می شد، این روند مشکلات زیادی به وجود می آورد و باعث کُند شدن جریان دادرسی می شد، از سال ۱۳۹۵ با راه اندازی سامانه ثنا، ابلاغیه قضایی به صورت الکترونیکی شد و افراد با ثبت نام در این سامانه می توانند از ابلاغیه های قضایی که برای آن ها ارسال میشود اطلاع حاصل کنند. مشاوره با یک وکیل حقوقی متخصص می تواند در این خصوص موثر باشد.

چگونه ابلاغیه قضایی را مشاهده کنیم؟

در هر پرونده قضایی، برای خواهان یا خوانده دعوی حسب مورد، پیامی ارسال می شود که ابلاغیه قضایی شما در سامانه ابلاغ قرار گرفت، در این صورت فرد می تواند با ورود به سامانه ثنا و وارد کردن کد ملی و رمز عبور خود، ابلاغیه قضایی را مشاهده کند و همچنین می تواند ابلاغیه های قضایی قبلی را هم با وارد کردن شماره پرونده و تاریخ ابلاغ، از آن ها اطلاع حاصل نماید.

در صورت هر گونه ابهام در این مورد، می توانید با یک وکیل حقوقی  متخصص صحبت و مشاوره بگیرید.

ابلاغیه قضایی

انواع ابلاغیه قضایی

در گذشته ابلاغیه قضایی که برگه ای قضایی و به صورت کاغذی بود، به دو روشِ واقعی و قانونی صورت می گرفت، یعنی اگر مامور ابلاغ، ابلاغیه قضایی را که همان برگه ای قضایی می باشد، به شخص مخاطب تسلیم می کرد و رسید می گرفت، ابلاغیه قضایی واقعی صورت می گرفت و اگر به شخصی غیر از مخاطب تحویل می داد یا در آن مکان الصاق می کرد، ابلاغیه قضایی قانونی صورت می گرفت، بعد از راه اندازی سامانه ثنا، ابلاغیه قضایی به صورت الکترونیکی ارسال می گردد، در این صورت زمانی که ابلاغیه قضایی وارد سامانه می شود، ابلاغ قانونی صورت می گیرد و در صورتی که فرد، ابلاغیه قضایی را مشاهده کند، ابلاغ واقعی صورت می گیرد.

موسسه حقوقی زعفری با همکاری وکلای حقوقی متخصص آمادگی لازم جهت مشاوره حقوقی را دارا می باشد.

تاثیر ابلاغ واقعی و قانونی در دادرسی

در صورتی که ابلاغ واقعی صورت گیرد و فرد از مفاد ابلاغیه قضایی مطلع شده باشد، در صورت عدم حضور در دادگاه و صدور رای علیه او، دیگر نمی تواند اعتراض کند و مدعی عدم اطلاع از ابلاغیه قضایی شود اما در صورتی که ابلاغ اوراق قضایی به صورت قانونی انجام شود یعنی اوراق قضایی به شخصی غیر از مخاطب ابلاغ شود، فرد می تواند ادعا کند که از مفاد ابلاغیه قضایی مطلع نبود و دادخواست واخواهی دهد. مشاوره با یک وکیل متخصص می تواند اطلاعات مفیدی در اختیار شما قرار دهد.

نتیجه

وکیل حقوقی مقرر می دارد ابلاغ یک فرآیند قانونی است که فرد از بخشی از مفاد پرونده اطلاع می یابد و ابلاغیه یک برگه ای است که حاوی بخشی از مفاد پرونده ی در جریان می باشد که باید برای خواهان یا خوانده دعوی حسب مورد ارسال شود، ابلاغیه قضایی، برگه ای قضایی است که به دستور رئیس شعبه برای مخاطب ارسال می شود و او را از امری در یک دادرسی مطلع می کند که می تواند حاوی دادخواست و ضمایم آن، مواعد دادرسی، قرار ارجاع امر به کارشناس و … باشد، ابلاغیه قضایی در گذشته به صورت کاغذی بود اما با راه اندازی سامانه ثنا به الکترونیکی صورت می گیرد و فرد با ورود به سامانه می تواند ابلاغیه قضایی را مشاهده کند.

نویسنده: امیر نژادمحمدی، کارشناس ارشد حقوق خصوصی، وکیل دادگستری

قبل از ورود به هر دعوای حقوقی حتما با وکیل حقوقی متخصص مشورت کنید و بدون ارزیابی ادله و مدارک وارد دعوا نشوید. موضوعات حقوقی بسیار تخصصی و پیچیده است و یک اشتباه کوچک می تواند خسارت های زیادی را متوجه شما کند.

مؤسسه حقوقی زعفری متشکل از مجموعه ای از وکلای حرفه ای دادگستری آماده ارائه مشاوره بیشتر درباره این موضوع به شما است.

ابلاغیه قضایی

همه حقوق این سایت برای موسسه حقوقی «زعفری رحقی»محفوظ است.